valborg

Idag är det valborg, vi får sluta fem idag!!! JIPPIE!!
jag och mannen skall fira detta med att åka till ullared. Ett tokbeslut som kom på tal igår kväll.
hade egentligen pratat med syster att åka senare i maj för du kunde männen golfa och vi shoppa. men jag bangar inte då heller =)
Idag blir det jag, mannen och kanske mami =)
Egentligen vill man köpa massa till Berry nu när man är det. Men det känns så tidigt! kanske att någon pinal åker med =)

första vilan

Herre jöses jag har var  igång hela jäkla morgonen.
först gick jag upp med robin klockan sju och fixade till hans lunchlåda, efter det gick jag o sov lite till. vaknade klockan elva. ut med hunden och ner till affären för att handla lite småplock.
Nu har jag bakat sockerkaka, brownies och lagat spaghetti köttfärssås, som jag har lagt i lunchlådor och fryst in.

Nu skall jag duscha, ut med hunden, laga mat för svärmor och hennes kille kommer hit. Ingen vila här inte=)
Min söta chef från kungsbacka ringde mig förrut och undrade om jag ville ha hennes mammakläder. Man tackar och bugar =) Så snällt!

måste rusa =)


475!!!!!??

Helgen har susat förbi som vanligt, jag är ledig idag men vart inne på jobbet i 2-3 timmar pga vissa omständigheter =/
Jag hade tänkt att ta tag i dom jäkla tomaterna idag, men när jag går in i växthuset ser jag att dom är helt vissna =(. det kanske blir för kvavt för dom där? Nu har jag vattnat och gödslat dom, vi får se om det får liv i dom.

Tänkte roa mig med att ringa försäkringskassan och möts av plats 475 i kön. Jippiiiiiiiiiiee. Som tur var kunde man lämna sitt nummer så ringer dom upp när det blir min tur. Orka sitta och lyssna på plats bla bla bla.
spännande att se hur lång tid detta tar....

jag vill soooooooooova

Fy fasiken vad trött jag är idag. Vaknade halv tre i natt och var klar vaken i en timme, pigg, vände och vred, kunde inte somna om. Till slut slockna jag, men vaknade redan vid sju. Mannen skulle ta med sig Nino till jobbet så jag fick sovmorgon, kunde sova till åtta men vaknar sju. Jag är skittrött nu. Direkt efter jobbet skall jag hem, sen kommer ett par vänner på middag och efter det blir det bowling. Jag kommer somna innan gästerna ens har kommit =( haha

see you

beslutsångest

Det känns väldigt tidigt att kolla vagn och sådant redan nu. Men i och med att vi skall ha i semptember så vet man ju inte hur det blir med leveranser under sommaren, och för ninos skull behöver vi den lite innan.

Nu till valet. Hur fasen vet man att man väljer rätt? Vi vet i alla fall att vi vill:

* Inte ha 3-hjul, då de blir ostabila.
* Lufthjul
* Hyffsat hög, då vi inte är 160cm långa.
* Snurrbara framhjul för att enkelt kunna svänga.
* Liggdel, ingen hård/ eller mjuklift.
* Skinnhandtag
* Kunna vända både sitt/ och liggdel.

Mutsy 4-rider ligger oss nära. Det är väl den som känns bäst just nu. Stora framhjul = ett plus!
Brio Go, är skit ful men praktisk. Lite små hjul men skall tydligen vara Brios Racervagn. Inget skinnhandtag, men bra gummi.
Teutonia Mistral S, en bra vagn, men känns inte heeeeelt 100%. Fördel med vändbart handtag. Också ganska små hjul. Inte lufthjul, utan plats med någon slags "lufttrumma"

Jag blir GALEN, det känns som om världen går under om vi väljer fel. haha

Mutsy 4-rider.

 


Brio GO


Teutonia Mistral S


ledig dag

Min granne frågade mig igår "Är du aldrig ledig?" Jodå jag är ledig både idag och imorgon =) Jag jobbar ju alla helger så hon ser ju inte att jag är hemma på vissa vardagar. men visst känns det som om jag alltid jobbar.

Idag hade jag planerat att jag skulle plantera mina tomater i trädgårdslandet med det började störthagla precis när jag skulle gå ut, jag har även planerat att städa. Men nu när mitt schem ainte blev som jag hade tänkt har jag nu legat på soffan och fixat med bloggen lite. Jag blir aldrig nöjd.

Senare idag skall jag möta upp Robin, han vill att vi ska köpa en ny bil, det vill inte jag. Men vi ska kolla på den och efter det blir det en sväng på Ikea för att möta upp Robins mamma och äta en bit mat.

Jag tror jag tar dagens schema imorgon istället. Jag är inte alls städsugen. Kanske skulle ta och läsa min bok en stund? Ja, vi får se.

Nu e det slut på veckan...

Jag är verkligen helt slut. Jag skulle behöva en månads semester med massage 3 ggr i veckan. jag har typ knölar i hela ryggen =( får smöra för mannen sen så han kan knåda mig rygg. Jag bär ju trots allt på hans barn ;) Kan man skylla på det??

Imorgon jobbar jag, fast bara till halv fem, jag är ju vanligtvis ledig på måndagar. Men man får ställa upp för laget =) jag blir ledig tisdag & onsdag istället =) Skall bli mycket skönt =)

Nu degar vi i soffan efter en sväng på cykel/inlines, det blev hela 5km. wow =) haha

trevlig kväll

Deklarera?

Jag läste Metro häromdagen. Det finns fondregler som gör att man från och med 2011 skall deklarera även som barn, alltså spädbarn, ja alla barn rent ut sagt. Skatteverket är inte jätte för detta då de flesta barn bara har fonder för "småpengar". Dom menar på att det inte skulle generera så många kronor till skatten. Men om nu detta beslut skulle sättas i bruk så skulle det kosta skatteverket 45 miljoner kronor i arbete och pappersutskick. Och om nu barnen skulle behöva betala in restskatt och om föräldrarna inte gör detta, kan detta leda till att när barnet är 18 år och myndig, det kan då hamna hos kronofogden.

Här kan ni läsa lite mer om artikeln: http://www.metro.se/se/article/tt/2010/04/13/barnfondskatt/
det stod lite mer i tidningen än vad det står där.

Detta tycker jag låter sjukt, skall föräldrar kanske sinka barnets framtid?
Vad tycker ni om detta? Skall man behöva deklarera och skatta för små barn?


Jag hinner inte

jag vet ta mig fan inte vart tiden tar vägen, jag hinner inget. Böckerna som jag lånade av maria har jag kanppt börjat bläddra i, bröllopsbilderna ligger fortfarande i sina mappar. mm
Jag hinner inget, jag kommer hem klockan åtta de dagar jag jobbar, då vill man äta och umgås med sin man, sen blir det lite tv, utgång med hund och sist sängen. ja så kul är det.

Får se om jag skriver något vettigt ikväll =)

Robert Wells vs Veronika

Min syster klippte lugg för ett tag sen. nu har en av hennes kompisar kommit på att hon liknar Robert Wells, snällt va? Igår åkte brillorna av och vi gjorde mittbena på luggen. Likheten är slående ;)


Söndags mys

Denna helgenhar vart en riktig familjehelg, jag har hunnit med att träffa alla på min sida, även grattat mamma & pappas hund =) hihi.

Igår var stora syster och hennes gubbe här, vi grillade hamburgare och tjötade lite. Dom hade vart på Lager 157 i lördags och köpt med sig lite saker till Berry från Svea och Lundmyr =) söta =)



Snart skall jag bege mig in i duschen för att fixa iordning mig, skall möta upp mamma och lillasyster, petra skall göra halkan så jag och mamma ska glida runt på stan medans vi väntar på henne =)

see you later =)

Tjock tjock

ush jag har precis provat lite jeans på min lilla fika rast. Magen hänger över så jag når knappt att ta på mig mina skor. Sitter jag i en låg soffa kommer man knappt upp. Jag var inte särskildt smal innan jag blev gravid men inte tjock heller, normal med lite mage om man säger så. Nu när man känner att det tar emot lite här o var så tänker jag på feta människor, hur fasen orkar dom? Hur orkar dom vara feta, så man inte kan röra sig? Nae jag blir deprimerad bara över detta, hur fasen mår dom då?



Efter jobbet kommer lilla syster och R:s bror för att hämta upp mig, vi ska ha grillkväll hemma hos oss =) Mys mys

Händig =)

Nu äntligen äter jag frukost, morgonen har vart i full gång sedan jag vaknade kl 10. Då blev det prommis med Nino och efter det började jag röjja i vårt trädgårdsland. Nu har jag planterat rödlök, sockerärtor, isberssallad, tomat och potatis =) Tomat & potatis gjorde jag redan förra veckan, de står i växthuset och gottar sig, de är inte riktigt redo för landet än =) Nino var med mig ute på tomten och kraffsade så fint och en jordhög som han sedan skulle rulla sig i. MMM gödsel lukt, så snabbdusch på honom har jag hunnit med också =)

Efter frukosten ska ja färga håret och efter det ska jag lägga mig en stund för att läsa några böcker som jag fick låna av Maria på mitt jobb, som ni vet är jag ruskigt rädd för döden och vad som händer därefter. hon tror på livet på andra sidan, så det är det jag ska läsa om. Spännande, hoppas att jag också börjar tro på det =)

      

Vårt mirakel

Ultraljudet idag var det bästa, liten var så söt, simmade runt, gäspade, viftade, gjorde kullerbytta och hade det gött. Allt var utvecklat som det ska, det kändes bra. Det är ju det man har gått runt och oroat sig för. Innan vi gick in kom diskutionen kön på tal igen. R ville se, jag sa då att han får bestämma men väl inne sa han inte ett knyst och det känns bra. det känns bra att pyret i magen får kallas Berry i några veckor till. Jag har varit stensäker från första början att Berry är en tjej, men jag tycker att det ser ut som en pojke, en söt liten pojke. det känns som en pojk nu när man har fått se. men vem vet? Hon mätte allt möjligt och fick olika datum på alla, men hon flyttade tillbaka mig fyra dagar. Förra gången flyttade dom tillbaka 6 dagar. Det spelar egentligen inte så stor roll Berry kommer han/hon är färdigbakad =)

  
Översta bilden är från första ul i vecka 9 ca. 2 cm lång haha
Den under är från idag =)

Kolla den söta lilla näsan =)


så liten, så söt

Ultraljudet gick kanon. Berry är så söt, vinkade sprattlade och vände på sig =) Jag berättar mer sen, då får ni även en liten bild på fisen =) Nu skall vi iväg för att se om robin kan få sig en klipptid och efter det skall vi möta upp Svärmor för en sväng till happyland (eller vad det heter) som ligger på Backaplan. Vi ska spana/förspana barnvagn. I och med att vi har hund behöver vi hem vagnen ganska tidigt så man kan träna honom att gå med den utan att bli skrämd eller dra iväg.

Ha det så bra så länge =)

redan prisat

..som jag tidigare har sagt så har Lindex verkligen bättrat sig. Inga tantkläder här inte. Nu i väntan på Berry så kan man ju inte låta bli att spana in de små söta kläderna där också, och visst finns det mycket fint!
Jag delar med mig av några favoriter =)


månag eller söndag..

sådärja, nu ligger middagen i magen och även denna arbetsdag är avslutad. Mamma kommer hit senare ikväll för att kolla film, Johan Falk, hon har redan sätt alla men det spelar inte så stor roll =) Jag har köpt en ananas som skall avnjutas till filmen, ja, jag erkänner jag köpte även godis, men jag skall fokusera på ananasen =) Det känns bättre så. Många säger att jag skall passa på att äta nu. Men vafan skiten skall ju bort sen? Kul och stå sen i höst och väga 90 pannor eller så. Nej tack, det klarar jag mig utan.

Nu när påsken har varit och man har jobbat som en söndag fyra dagar i rad så vet man knappt vad det är för dag idag. Men visst är det måndag, det har jag koll på.
Ne nu väntar det tråkigaste av allt, disken!!! Jag tror jag spar den till mannen, jag kan nämnligen inte diska, men jag kan plocka in i diskmaskinen =) weho.
Pluspoäng till mig =)

Bas

Matte, Becca och lilla wilmer har vart här på premiärgrillning. sååå gott. Det finns inget som slår grillad mat =) Men det bästa var nog den supergoda tårtan som becca hade fixat =) MUMS.

Idag fick det åka med lite saker hem från jobbet. Vanliga tråkiga bas saker. tre långa brottarlinnen som även kommer täcka magen i sommar och ankelsockar. Ankelsockarna försvinner konstigt nog efter varje sommar. Vart tar dom vägen??


Linne 149:-
4 pack strumpor 69:-

sockersött

Denna korgen är såå söt så att man dör. Jag vet inte riktigt när man skall använda den, kanske när man sitter ute på altanen och fikar, hemma hos mor & far föräldrar eller så. Gudomligt söt är den i alla fall. Finns i flera olika färger innuti, rosa, creme, vit och ljusblå =)


1195:- från Simpleworld

påsk

Nu är påsken här. Det är edan april. jag tycker att det är sjukt. Igår var vi hos svärmor och fira påsk, idag blir det mamma o pappas tur så dit åker jag direkt efter jobbet. Det blir långa dagar när man gör så, inte så mycket vila. Det får man göra en annan dag.

Glad påsk på er alla =)


Jag vill äta kakan men ändå spara den..

Idag är det vecka 19, tiden springer verkligen iväg, nästa vecka skall vi på ultraljud, ska bli spännand eoch se hur stor den är nu. Jag har börjat känna lite kicklande bubblor i magen. Det kliar, och det hjälper inte att mna kliar tillbaka =P

En diskution som går hett hemma hos oss just nu är att kolla kön eller inte. Tänk om vi kollar och sen ångrar oss. Klart att man egentligen vill veta? Men det känns som om man smakar på kakan i förväg om man tjuvkikar. Måste vara gött och inte veta, ta i lite extra för man sååååå gärna vill veta vem det är. Vad tycker ni, kolla eller inte?

RSS 2.0