ungjävlar

Jag var precis ute med nino och när jag börjar närma mig hemmet så hör jag en jäkla smäll. När jag kommer fram till vårt hus ser jag att det brinner ur soptunnan. Då har ungarna slängt en smällare där i så det stog i höga lågor. R hörde smällen och när jag kom hem gick han ut efter ungarna men fann dom ej. Kul om huset hade brunnit ner. Roliga nöjen dom har. Väldigt roliga.


Älskar dig så mycket att hjärtat slår dubbla slag när jag tittar på dig!!

Benjamin känns redan så stor. Han är ingen hjälplös bebis längre. Idag har han nästan rullat runt från rygg till mage. Tvärtom gjorde han redan vid två månader sedan :) Tänk att den lile skiten har legat i min mage. Helt sjukt egentligen.Vi tokälskar den lille korven. Han ger en så mycket glädje =)

Imorgon blir det lugnt för vår del. Vi hade egentligen planer med Matte och Becca men fick tacka nej för Ninos skull. han avskyr fyrverkerierna. Nästa år får vi nog då till doktorn för lite lugnande. Förra året blev han så rädd att han sprang framför mina fötter så jag råkade flå av lite hud från tassen. När vi bodde i mölndal pinkade han till och med i hissen. Allt för att slippa gå ut =( stackarn.


Mys med moster på jul

Man blir trött utav allt firande

Fina filten B fick i julklapp, och en skymt av min "bil"


Nino var tvungen att passa barnvakterna medans vi var borta ;)



mamma mys


Stirr pelle =)




Benjamindagen

Då var även denna julen slut. Vilka härliga dagar. På julafton flängde vi runt som ett litet asplöv (det gör vi inte om nästa år). Vi var först hos min pappa och små åt lite köttbullar & julskinka med honom. Efter kalle åkte vi hem till robin pappa och åt julbord med dom. trevligt =) Efter mat och tomten bar det av hem till Robins mamma. Där spelade vi julklappsspelet åt godis och självklart kom tomten även dit. Han tycks förfölja oss ;) hehe
Vi fick så mycket fint i present. Tack alla =)

Juldagen var vi här hemma "hela" familjen. Lammstek och potatismos blev det =) mums. PÅ annandagen åkte vi till frölunda torg, jag har sätt en fin tunika i en affär som jag hade hoppast på skulle vara på rea men icke sa nicke så jag sket i den. jag har aldrig varit iväg på annandagsrea, jag har ALLTID jobbat de dagarna. Men om jag skall vara ärlig tycker jag inte att det var katastrofalt mycket med folk. Visst var det mycket folk, men man kom fram gott och väl. Vi tog oss en fika och Petra hade Benjamin i knät. Vipps så ser jag en tjej som tok ler mot Bennie och typ inte kan släppa blicken, och inte vilken tjej som helst utan Jessica Andersson. Han blir inspanad utav kändisar.

Igår mötte jag och mama upp Robin på ikea efter jobbet. Jag ville köpa en lekmatta till Benjamin. Den han invigts idag och han tyckte att den var skojjig =)'

Idag är det namnsdag här hemma. Benjamin har fått en morgonrock av sin farmor


Ikväll skall vi ha barnvakt. Vi skall på frölunda-brynäs. Robin fick biljetter i julklapp av min syster. Barnvakten ingick självklart i paketet. Vi skall även passa på att åka förbi Robins morfars grav. Idag är det 3 år sedan. Tiden går alldeles för fort. Och vi saknar honom hur mycket som helst. Jag har aldrig haft ngn morfar. Min mormor har bara haft pojkvänner hit och dit. Jag är väldigt glad att jag fick lära känna honom. Han brydde sig om en och blev som en morfar för mig med =)



Finaste!

Julen är räddad

Vi har fixat ett hem till Hercules, det känns sååå himla bra. En familj med barn. Han kommer säkert få massa kärlek. Barnen hade blivit helt lyriska och ville hämta redan igår, men imorgon bär det av. Vilken julklapp =)
Jag grät glädjetårar igår kvällnär vi fick beskedet.

Iadg har jag pysslat lite här hemma, jag har sytt en Bilkudde, den blev söt. Ska lägga upp en bild här åt er. Det får bli imorgon för nu skall jag ut med hundarna och sedan hoppas jag på att det blir sängen tidigt idag =)




Jobbigt

Jag mår så fruktanvärt dåligt. Jag har lust att lägga mig under täcket, gråta tills sängen svämmar över och sova en vecka. Vår älskade Hercules skall inte vara kvar hos oss. Varken mamma eller pappa vill ha honom. Vi barn har alltid sagt att när vi flyttar ehmmifrån skall vi ta hercules. Ingen av oss kan. Stora syster har två hundar, lillasyster har en allergisk pojkvän och jag har nino. Jag kan inte ta hand om två hundar. Jag kan inte gå ut med två hundar och en barnvagn, det är omöjligt. Det känns som att det är mitt fel att inte Hercy skall få leva. Dom har bokat en tid imorgon och vi barn letar febrilt efter ett nytt hem till honom.

Känner du någon??
Han är hur snäll som helst. Han föddes halvdöv men lyssnar bra ändå.



Älskar dig Snuffi

Julveckan

Idag blir det inte mycket gjort Benjamin vill bara bli buren hela tiden. Det måste vara någon klängperiod eller nått. I fredags fick jag städa med honom i selen. Idag har jag i alla fall lyckats duscha, äta och borsta tänderna. Nu sover lillen och jag skall passa på att sy lite. Jag håller på med ett projekt. Jag tycker om att sy men jag vill att det skall gå fort. Just nu skanar jag lite tyger och kan inte hitta det jag söker någonstans så just nu står det lite still, men lite har jag i all fall =)

----

I fredags fick Robin nyheten om ett jobb (äntligen ett riktigt jobb, ingen praktik eller Svens blås- och bluff AB!) Så han började redan idag! Ska bli så skönt och komma in i vardagsrutiner igen. I och med att vi har vart lediga tillsammans hela tiden så har det inte vart ngn direkt ordning. Och när väl helgen har kommit så vill vi träffa alla som är lediga typ. Nu kanske man kan nöja sig med att ha en lugn hemma kväll igen. =)

----

Igår fixade vi nästan det sista inför julklapparna, Robin skall fixa en till idag. Jag är riktigt nöjd med inköpen i år. Tror nog att alla blir glada. Julen känns lite jobbig i år. Vi skall fara och flyga en del och jag o R är inte riktigt överrens om hur vi skall lägga upp det. Vi skall hinna med min pappa, robins pappa och robins mamma. Robins mamma har vi bestämt i alla fall, där skall vi fira med på kvällen tillsammans med hans syskon och min syster. Kanske kanske att min mamma kommer dit. På juldagen skall vi hem till stora syster  och fira med "min familj".

Igår bakade vi lite julgodis, lite skall vi ge bort och resten skall vi ha på jul =) Det blev rocky Road både ljus och mörk (finns det ngåot godare?) Apelsin/Choklad flarn och så gjorde vi marshmallowfudge men den blev inte bra så vi skall göra om idag =)

Nu skall jag syyyy =)

hajj hajj

en solig tisdag

Idag tar vi det lugnt. Vi har vart ute och promenarat i det fina vädret. Nu skall jag ringa lite tråkiga men viktiga samtal. Kan ingen annan göra sådant åt en?? hehe. Igår kväll åkte vi till kungsmässan, jag var i stort behov utav rejäla vinterskor. Vi har haft hund i över fyra år och jag har inga riktiga skor :S Först tänkte jag köpa ett var Slammisar men hittade sedan inne på Tom Joule ett par tjocka kängor med lite gummistövel liknande längst ner så man kan även ha dom när det regnar =) Kanoners ju =) Dom är inte så snygga men det är ju ingen skönhetstävling direkt. Robin tyckte att dom var jätte snygga och tuffa :S haha han e så go min man =) Vi fick fixat lite klappar också.

Efter mässan åkte vi hem tilsvärmor på en snabbfika. Jag tänkte ta på Benjamin sin tomtedräkt igår men det blev inte av det var ju synd när det var lucia  =)

Idag händer det nog inte så mycket mer. Ikväll kommer Desperate jippie =) Imorgon är det ett besök på Bvc som gäller.

Jag har en fråga.
När man fött barn, blir man inte kallad på återbesök då eller måste man boka själv? Jag har inte hört något än och Benjamin blir ju snart fyra månader :S

Min eller din tur?


nani nuuuu...

Jag är så trött så jag skulle kunna lägga mig för kvällen men det vill jag inte. Det är ju sista "så mycket bättre" ikväll och efter det kommer ju Sex and the city filmen. Jag har redan sätt båda filmerna men dom är ju så bra =)
Idag har vi mest slappat. Vid tre åkte vi iväg till Mio i frölunda, spanade på lite möbler. Det finns ju så mycket fint. Vissa soffor kostade runt 50-60 000 vem köper en soffa för så mycket? Inte jag i alla fall.

När vi var där ringde Robins lillebror och ville att vi skulle äta julbord med honom på IKEA. Det var ingen höjdare. Dom hade kryddat julskinkan med kanel. Kanel? Vem har det på skinka? Senaps sillen var god i alla fall. Köttbullarna med.

Nu ligger vi i var sin soffa. Robin leker med Benjamin. Jag hoppas att han kommer sova bättre inatt. Jag skall jobba imorgon mellan 12-16 efter det blir det middag hos robins farmor. Jag skall jobba en till gång nu innan jul nästa lördag tror jag att det är. Känns skönt att komma iväg lite. När man är ifrån Benjamin, gud vad mycket man saknar honom då. Jag är ingen hönsmamma som ringer varje kvart för att höra hur det går. R klarar Benjamin galant. Igår tog han äntligen flaskan igen så det känns skönt att det kommer funka ifall han skulle vilja ha mat innan jag hinner hem.

Min lilla favorit, jag trodde inte att man kunde tycka om någon så mycket!!!


Jesusbarnet (Jag är inte kristen, om ni nu undrar jag håller på med) hehe



Du är så tokigt SÖT!


Julskum fudge

Jag har snott detta receptet av Erica. Hon gör ju sjukt mycket gott. Mat, bak, dekorationer, hemmet ja allt.

tn_julen 2009-2

12-13 st skumtomtar (nästan en påse)
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker

150 g vit choklad

ett par droppar röd hushålssfärg

Blanda i kastrull och smält alltihop (utom chokladen) på svag värme. Koka försiktigt i ca 10 minuter. Dra av från plattan och låt svalna något innan du  blandar i 150 g vit choklad. Smeten tjocknar snabbt när chokladen kommer i, så rör kraftigt tills allt är utrört och massan blivit blank. Häll upp i en form och låt stelna. Skär i kuber och slå ev in i cellofan och snören.

 

 


Jul i vårt hus

Mm nu bakar jag julskumtomte fudge. Väntar på att den skall stelna nu. Vi skall iväg till våra vänner ikväll dom har glöggkväll med massa folk så jag tänkte ta med dom dit kanske, får se om huvudet minns det. Jag glömmer så jäkla mycket nu för tiden. Oftast är det att jag glömmer att ta med mig saker, låsa bilen mm. hehe

Benjamin skall få vara hos Petra och Daniel. Hoppas att han tar flaskan annars får vi åka.

I onsdags var vi på levande julkrubba i vallda kyrka jag och Benjamin var Maria och jesus barnet haha. När vi hade haft dop samtal ringde dom hem hit för att fråga om vi kunde medverka. Självklart ställde vi upp =)

Vår "gammla" granne Samuel var där med sin förskola. Joseph frågade barnen om dom visste vad barnet hette. Alla barnen ropade Jesus förutom Samuel han sa Benjamin. Sötnosen =) Jag skall visa er bilder på det men inte nu för jag tror att kameran ligger i bilen.

Benjamin har alltid sovit bra på natten fram tills nu. Innan har han bara vaknat för att äta sen somnat om. Nu tre dagar i rad vill han äta och snutta tutte hur länge som helst. Detta slutar i att jag ger honom tutten liggandes och då somnar vi båda. Han somnar för att han det för gott så han äter sig inte mätt. Detta relaterar till att han vill äta snart igen. Jag har tillräckligt med mat, det sprutar som fontäner. Han har dessutom börjat sova en del på dagen många korta "nappar". Jag vill hellre att han sover mindre men kanske lite längre istället. Skall höra med Bvc om tips. Inte så lätt att hålla honom vaken. I och med att vi har Nino och promenerar mycket med honom så blir dte ju mycket vagnåkande=Sömn igen.
Han har dessutom börjat toksvettas på natten så två dagar i rad har han fått sova naken. Inatt testade vi pyjamas men sängen var pisseblöt. Så vi fick bädda rent mitt i natten också. Jippie =)


Jag fönstershoppar på nätet

Lindex:
Overall - 100% BomullOverall - 95% Bomull,5% ElastanSnickarbyxa - 100% Bomull

Kappahl:

Pyjamas med dragkedja, jag blir galen på alla dessa jäkla knappar :S



Hemtex:
Pläd Wolf - gråPrydnadskudde Stewart deer - rödPrydnadskudde Stewart deer - blå

2 advent, jul på liseberg

Igår var det en riktig slappedag, jag gick i pyjamas till klockan tre. Innan det satt jag och sydde lite pilla lite ja ni vet när man bara strosar runt och inte gör så mycket nytta? Jo jag bäddade rent våra sängar det var väl det enda vettiga =) Vi åt tomtegröt till middag:) Vi hade planerat jul på liseberg lite senare.

Halv fem kommer jag och mamma på att vi vill till frölunda torg, vi är där prick fem och ser till vår besvikelse att dom stänger då. Dom har öppet till 18 på lördagar men inte söndagar :S Så vi tog en sväng på 421. Vi behövde några små paket. Det är ju den tyska tomten idag, nikolaus. Han kryper in under dörren och lägger saker i ens skor :)

Efter det blev det i alla fall jul på liseber, så mysigt. Först var det hur mycket folk som helst, men klockan åtta var det riktigt gott att strosa runt där. Hem kom vi med fudge, knäckäpple ocg goda korvar. På vägen hem svängde robin o jag in på maxi och köpte oss en julskinka. Världens bästa nattamacka :)

Idag fyller bästa svärmor år! GRATTIS!! så ikväll bli det kalas.

tjimm på er

Jag måste vara rikast i världen! Jag har ju dig, vår guldklimp!!





Sådan far sådan son



 


Vi testar en doppresent



Testar en till =)


KÄRLEKEN ÄR HELT OBESKRIVLIG!! VI ÄLSKAR DIG!



1 december och allt vad det innebär

Idag är det 1 decemeber, någon som såg julkalendern idag? Inte jag i alla fall, då snusade vi gott i sängarna alla utom Robin. Han har fått reda på att han har lågt blodvärde så han var på vårdcentralen för att ta lite prover. Vi får se vad detta visar.

Idag skall vi på kalas hos min farmor som fyller år. Hon brukar ha bakat mjuk pepparkaka så jag hoppas på det i år igen. Jag älskar mjuk pepparkaka det är så jäkla gott =)
Benjamin ligger i gymmet och Robin tar sig en liten lur igen. Skall nog väcka honom snart så vi kan äta frukost och gå med hundarna. Dom har visserligen redan fått en promenad imorse men vädret är så härligt.

Jag såg att babyshop har 25% på Elodie Details, jag som har suktat efter Stroller Bag Retro Revolution så länge, det kliar i fingrarna. Benjamin vill ha den. Men han har ju redan en. Fast den känns så stel/hård. Denna verkar mer vara mjuk som ett duntäcke. Jag skall ta fram mina vackraste hundvalps ögon och fjäska för Robin.

Stroller Bag Retro Revolution, Elodie details

RSS 2.0