Liten blir stor

Igår var det Benjamins två månaders dag, tiden rusar verkligen. Han ler och hänger verkligen med, det är super kul. Våran skatt!!

Vi har börjat packa inför flytten, vi skall flytta hem till mor eftersom vår hyresvärd inte kommer att köpa huset som vi bor i. Så vi kommer bo på mammas övervåning i tre månader sen får vi vår super duper fina lägenhet i björkris. Den håller på att byggas just nu så den kommer verkligen vara helt fräsch. Vi ser verkligen fram emot det =)

Idag har vi egentligen bara slappat, skönt faktiskt. Vi har fart runt mycket denna veckan. Magasinerat lite och vart på vårt andra hem klovsten. Det känns typ som om man bor där. Jag är en samlare. Vi får fått slängt riktigt mycket skit. Så skönt att inte flytta med sig massa kraffs.

Shoppat har vi också hunnit med, en sväng till Ullared med våra vänner. Hittade pyte lite till Benjamin, den "riktiga" pojkavdelningen började på 68 och så stor är han inte än. Han fick lite nytt från lindex istället, tre bodys, en body pike och en jeans skjorta. Han blev så fin =)

Vi får se vad kvällen bjuder på, just nu ser det ut som en lugnt hemma kväll. Inte mig emot. Vi har alltid tusen järn i elden. Man behöver coola lite också =)






Pysseltanten får snart fnattttttt

Ville först bara påpeka en anonym kommentar. Jag jobbade igår för att jag ville. R försöker självklart få tag på jobb, men dom växer inte på träd. Men det verkar som om bomben släpper redan ikväll =) Det gick jättebra att jobba igår. Det var faktiskt riktigt skönt att komma iväg lite. Bara va. Robin passade också på att fixa sig ledig så mormor och moster passade Benjamin. Självklart lekte han änglabarn och sov som en stock hela tiden. Han är verkligen så snäll. Igår kväll åt han vid halv tio, somnade vid halv 1, jag satt uppe till ett, pillade på datorn och kollade tv. Tänkte att han vaknar nog snart för mat men ikke så jag lade mig. Klockan sju imorse tyckte han att det var dags. Snälla snälla barn =) Man blir glad då =)

Idag har vi vart iväg på shopping en sväng. Robin köpte nya jeans och Benjamin fick en tröja plus "efter dop-kläder". Vi vill egentligen inte ha klänning på honom. Det är ju för tjejer men det var svårt att få tag på kostym. Vi hittade en sida som kunde special beställa men det är ju tråkigt om det inte passar då. Så det får helt enkel bli så att han får leka tjej i en timme. Efter det blir det skjorta, väst och byxor. Snyggot =)

Nu är Robin iväg och skall jobba på IFK matchen som bårbärare. Han har hjälpt till där innan. Jag skulle hjälpt min mamma och sytt kuddfodral till henne men hon hade dubbelbokat sig så det blir imorgon. Jag känner mig lite rastlös. Vad kan jag göra? Jag är sugen på att pyssla, sy eller nått...Jag aknsek ska ta och måla lite, det är jag faktiskt ganska bra på =)

Working Girl

Jag sade till jobbet för någon vecka sedan att om det skulle krisa sig ngn dag eller att dom behöver någon extra så får dom ringa mig. Fort som attans gick det och jag skall jobba redan imorgon 12-16. Jag känner mig nästan lite nervös. KOmmer jag ihåg allt? Jag tror inte ens att jag kommer ihåg mitt lösen. Men det löser sig. Skall ändå bli kul att testa jobba igen, lilleman är ju fortfarande väldigt liten, men det gäller ju bara i fyra timmar. Det kan kanske vara skönt att komma loss lite. R är ju arbetslös så det som man kan göra på en söndag kan vi ju göra en annan dag =) Jag sa även till min chef att vi testar och ser hur det går annars kanske jag får vänta lite längre tills nästa tillfälle.

Benjamin klarar ju sig utan mig, förra lördagen var jag på Grease med mamma och mina systrar då var jag borta i 7 timmar. Väldigt skönt i brösten efter det. Not!

Kram

Från mage till rygg

Bejamin har gjort det, idag 4 ggr till och med. Vi lägger nästan aldrig honom på mage för han blir så sur men idag testade vi och då snurrade han runt till rygg. Jag filmade lite men han vände inte sig helt då, i slutet kommer en sur kille som inte tyckte att det var roligt längre =)


Kalasdags idag igen

Det var väldans vad alla fyller år nu =) Snart skall vi bege oss till mölndal för att fira farfar som fyller år. Benjamin är kalasfin med skjorta och hels köret =)
Dagen började med läkarbesök på bvc, jag har vart orlig för ljumskbråck på lilleman men hon tyckte inte att det var ngt spec. Jag skulle i alla fall höra av mig om det blev värre. Lillen väger nu 5220gram och är 59cm lång. För ngn vecka sedan var jag så dum att jag köpte två blöjpaket upp till 6 kilo. Han kommer inte hinna använda dom =(

Igår var jag hemma hos min vän Carro hon skulle slinga mitt hår. Hon lovade också att det inte skulle bli orange, det har det aldrig blivit innan sa hon. Visst. Mitt blev orange, så jag har idag lagt i ngn ljusbrun variant så det ser ok ut. Det var egentligen bara luggen som blev gul, resten var bra.

Igår kom våra vänner förbi och lånade oss en hoppgunga. Vi testade den redan på kvällen, Benjamin tyckte att det var jätte kul?? Nae jättekul vet jag inte, men han var nöjd. Nöjd att sitta där, snurra runt lite. han har blivit så stor. Jag har fått sortera ut lite kläder som inte passar längre och skjortan han har idag är strl 62. Pluttisen. Han är banne mig det finaste och bästa som finns. Tänk att blandningen av oss skulle bli så himla bra!!

 


Pirat apan

Igår försökte vi oss på Loppis. Det är loppis här i vallda typ varje helg. Det var verkligen inget att ha, gammal trökig skit. Men men nu har man prövat på det med. På kvällen åkte vi hem till lill farbror för att laga mat och mysa lite.

Idag sov vi alla till klockan elva, visst var vi vakna lite innan för lite mat men vi somnade alla om =) hihi.
Efter frukosten så röjde vi i våra skåp. Vi är riktigt effektiva just nu, slänger massa skit. Från köket blev det fem påsar att slänga. Jag älskar att spara på saker, jag är inte för att slänga. Därför är dte skönt när man tar ordentliga röj som nu. Speciellt när Robin är med, så slängs det mer. Jag har typ seperationsångest. Allt kan ju vara bra at ha, eller??

Vid halv tre ringde stor farbror och lillmoster och ville komma förbi på fika =) Kladdkaka med glass =) mumma.
farbror hade premiär hållning idag =) Äntligen tyckte Benjamin =)




Jag kan le också =)


B som i Benjamin

Ikväll kommer våra vänner från Malmö hit. Dom har med sig lille Hunter och skall sova över. Mys mys. Så dagen har jag hittills spenderat genom att städa. Snart skall vi åka och handla mat, så vi kan frossa ikväll =) Imorgon är det ett års kalas och Grease som gäller. Fullt upp med andra ord =)

Igår kväll satt jag och toksydde. Jag har sätt en kudde på någon internet sida. Där kostade kudden 700 spänn. Tok dyrt. Så jag sydde en egen. Jag har inget tålamod allting skall gå fort när jag syr, helst på fem minuter. Detta tog givetvis lite längre och var ganska pyssligt.
Resultatet blev i alla fall kanon.



Kärlek som man inte kan bli mätt på

Ibland har jag bara lust att toksnosa in i din gosiga nacke. Jag vill snuffa in din goa doft. Jag vill krama dig det hårdaste jag kan så att du skall förstå hur mycket jag älskar dig. Jag vill att du skall sova på mitt bröst så jag hör dina andetag. Du blir så stor så fort. Idag blir du 6 veckor, de 6 bästa veckorna i mitt liv.

Födseln:         6 veckor:
49 cm            56,5 cm
3390 gram     4710 gram

Så som du tokäter så kommer du bli 5 meter lång och 200 kg tung, det spelar ingen roll, jag älskar dig lika mycket ändå!!!






En nap hade inte suttit fel

Vilket strålande vi har här i götet idag!! Det känns som vår! helt fantastisk! R är och fiskar med sin bror idag, och ni tror väl inte att dom får fisk?? Nae, det tror i alla fall inte jag =) hehe. det är ju inte deras starkaste sida, det där med fisket. Jag har spenderat dagen här hemma, städat och sov ända till tio. Lyx =) klockan två kom min morbror, fru och min kusin hit på fika och för att spana in Benjamin.

Benjamin ligger just nu i gymmet och pratar för fulla muggar, Jag önskar att han kunde somna en stund så jag också kan sova hihi =) Igår var vi hos grannarna Åsa och Magnus, käkade pizza (sallad för mig, jag tycker inte om pizza) tjötade och såg på idol. Deras son Samuel 5år är så fantastiskt fin och duktig. Benjamin var lite små ledsen och ville ha närhet så Åsa höll honom en stund och efter ett tag ville Samuel hålla honom i soffan. Benjamin somnade i Samuels famn efter två minuter. Samuel satt och pussade honom på huvudet och höll om honom ordentligt. Han var så stolt att han fick hålla honom. Dom var så fina. Tyvärr hade jag inte kameran med mig.
Åsa frågade Samuel om han ville ha en lillasyster, till svar fick hon: nej en Bebis. Då frågade hon: Vill du inte bli storebror, då sa han: Nej, jag vill bli pappa!!! haha dom är för goa.
Häromdagen när han fick reda på att vi skall flytta då sa han till Robin: Vad bra då kan vi hälsa på er.

Min svågers syster har en dotter Emmie på 6år. I tisdags när vi kollade på fotbollsmatchen så sprang hon runt utan jacka. då säger min syster V till henne: fryser du inte?
E: nej
jag o v: det gör vi
V: men det gör vi nog för att vi är gamla. Är vi gamla??
E: JA, men ni är i alla fall människor!

haha what? i alla fall människor? skulle vi vara zombies annars?

=) Ibland undrar man vad som rör sig i barns huvuden.

Matprat

Imorgon är det bvc som gäller, vi har inte vart där på två veckor så det skall bli spännande att väga och mäta. Tog på Benjamin en pyjamas som han hade när han var nyfödd på dom blev det 3/4 byxa. Han har blivit så stor min goseknose =) Jag ammar men på morgonen och kvällen vill han typ äta varannan timme, not nice. Nätterna och dagarna håller han 4 timmar emellan målen så jag vet inte vad han håller på med. Jag har massa mjölk för man hör och ser hur det rinner ut ur munnen på han när han äter. Hur länge matade ni era barn under natten? Och hur gör man för att sluta med det?

Jag är ledsen att jag tar ifrån dig det bästa du vet

Jag och Robin fick reda på i somras att vi fått en lägenhet i centrala kungsbacka. Den håller på att byggas just nu så den är inte färdig än. Vi har velat på beslutet hur länge som helst nu och i tisdags kom bomben. Roland som vi hyr utav kommer inte att köpa loss denna lägenhet som vi bor i nu. Så ända chansen till att vi ska bo kvar här i vallda är att själva köpa. Men vi kan inte, och vill inte. Den kommer gå loss på över två miljoner. Två miljoner för en trea på 75kvm det är mycket.

Det värsta är Nino. Han älskar att bo här. Det finns inget bättre än att få släppa ut honom på tomten och se hans lycka. Hans lycka över att kunna ligga under eken och spana på grannarna. jag tycker synd om honom. Visserligen har vi fått en lägenhet på bottenplan, så vi hade båda balkong och uteplats. Uteplatsen är typ som en balkong fast med trätrall. Det som också svider är det kalsabraiga hyran, 8200:- Jippie som hittat ju. Men vi skall nog lösa detta.

Vårt mål är att en dag köpa ett hus och då får ju Nino sin tomt igen. Tills dess får han nöja sig med skogen =(
Vi kollade på lägenheten idag, det kommer bli kanon. Vi önskade ju bottenplan just för uteplatsen men nu var dne ju inte så stor så det kunde ju kvittat. Lite dumt med markplan är ju insynen. Vi som är nakenfisar, vi går aldrig runt i byxor här hemma. Jo när vi har gäster såklart men inte annars. Det är obekvämt =)



Benniebusen wishlist



    

Dessa fina möbler från blaelefant Skulle lilla B vilja ha i sitt framtida rum. Doppresent någon?


I lagens namn

Jag har i flera dagar försökt att få tag på en åklagare i det fall jag skulle vittna i idag. jag ville telefon vittna eftersom jag har Benjamin. Igår eftermiddag fick jag prata med världens otrevligaste kvinna som bara gnällde. Hon tog mitt nummer och skulle se till att någon ringde tillbaka till mig för att ge mig ett besked. Idag klockan 10 hade fortfarande ingen ringt och jag skulle vara vittne klockan 13.45.  så jag ringde till tingsrätten och hon sa att någon skulle ringa upp mig. Hon maila någon protokoll sak som skulle se till detta. Klockan ett har fortfarande ingen ringt så jag fick ju snällt bege mig till Göteborg. Det hade blivit lite missförstånd på R.s jobb så som tur var kom han hem vid tio.

Fallet var förskjutet så jag skulle först vittna 14:00. 14:05 ringer min mobil, ett dolt nummer, så jag svarar inte, får ett mobilsvar men jag skiter i det. Så jag stänger av mobilen. Efter 5 min kommer jag på att jag kan ju lyssna av det i alla fall så jag sätter på telefonen igen och lyssnar. DÅ ringer den puckade åklagaren eller domaren , jag vet inte vem, och säger att dom kan ta det på telefon. Men Hallå?! jag sitter ju och väntar på andra sidan dörren. Jag fick i alla fall komma in tillslut. Vad tror dom? dom kan ju inte ringa 20 minuter efter att jag skulle vittnat? jaja nu är dte gjort i alla fall.

Efter det tog jag o R en sväng på stan. R köpte en deo och jag en topp. Kvällen bjöd på fotbolls som vanligt på tisdagar. Idag förlorade dom men dom vann serien totalt. Dom har vart så duktiga =) Nu sitter vi soffan och förösker se på någon skitfilm som vanligt. Antingen är dte massa skitserier ochh pissfilm. det blir nog sängen snart i stället =)



Ensam hemma

Idag är mannen första dagen på sitt nya arbete, hoppas att det går bra!! han skulle ringa vid lunch, men verkar ha missat det =) Nu skall jag snart kicka igång dagen. Vi (jag och Benjamin) har i alla fall varit ute på en timmes promenad med Nino och ätit frukost. Jag har även sjöngt lite skönsång för honom. han gillar när vi sjunger, speciellt blinka lilla stjärna. Han måste vara tondöv som tycker om vår sång. haha

I lördags var vi på kalas hos min morbror ute i deras stuga. Vi var åtta personer som vräkte i oss en 20 bitars smörgåstårta. Gamar? Ja! hehe. Igår åkte jag och benjamin och mötte upp, Veronika, Peter och Madde för en picnick vid tjolöholmslott. Tyvärr småregnade det så vi gick inte så långt. Vi var mest ute efter picnicken hehe =)

Nu gnäller lillskiten så jag får väl fimpa här =)
Kram


kalas =)


Picnick =)


Stefan o Brorsan


Peter cruisar


snygg





torsdags snack på en fredag!

Igår var Caroline här med sin lilla Ella på en fika, super mysigt. Precis när hon har åkt kommer vår hyresvärd hit och säger att han tänker köpa vår lägenhet och sälja vidare till oss för högre pris än grann lägenheten (som har mindre tomt) möjligtvis att han kan hyra ut till oss under en tid men det var ändå dåliga besked. Det dåliga vägdes dock upp med andra nyheter. R fick ett jobb och börjar redan på måndag. Så jäkla gött!! Äntligen!

Benjamin hade jätte ont i magen igår och somna inte förrens klockan halv elva han var vaken sedan halv fyra ungefär. 5 minuters naps efter maten men det  var allt. Sedan var det mycket gnäll. Jag höll på att däcka halv åtta typ. Jag äter inget konstigt. Jag dricker inte ens mjölk för att vara snäll!

Imorse var jag på jobbet en sväng dom hade avtackningspresent till oss. Ett fint plåtträd som man kan använda som upphängare av smycken, sjalar eller liknande =) tack tack. precis när jag hade packat in Benjamin i bilen så lägger han världens spya. Tack. Det var bara att gå in igen och byta om. Trollet.
R kommer snart hem, då skall det skrivas inköpslista för att sedan storhandla. jippie! not, men det är alltid gött med full kylskåp och skafferi!!

Ikväll tänker jag inte göra ett skit. Jag skall vila =)

RSS 2.0