1 Månad idag prinsen

Idag blir lillkorven 1 månad!! Jag tycker att det känns som om han har vart längre än så hos oss. Dagen firar vi med att städa, klippa gräs och kolla på Rs badminton match =) Jag har även röjt mina garderober. Massa skit som skall slängas, en del ska jag se om jag kan sälja på tradera eller nått. Dom är i fint skick knappt använda så det känns tråkigt att bara slänga.

Jag håller på och vela fram och tillbaka med mitt jäkla hår. Jag vill verkligen göra något åt det men jag kan inte bestämma vad.  Slinga? Klippa av en bit? Färga mörkt igen? Ja listan kan bli lång. Vi får se när jag får tummen ur. Jag har ringt svärmors frisör två ggr. En gång i juni då hade hon tid i september. Nu ringde jag igen då fanns första tid i November. Det får helt enkelt blir någon annan.

Benjamin har blivit väldigt kinkig på kvällarna/läggdags nu de tre senaste dagarna. Vi började med Sempers magdroppar och D-vitamindropparna i söndags så det känns som om de är dom som sabbat det. Man tycker så synd om de små, när de skriker och nästan ingen hjälper. Jo tutten, men han kan ju inte hänga i den hela tiden. Hålla hängpattar ;) Nae nu skall jag klä mig för dagen, det är det sista som är kvar att göra.


8 dagar gammal

Ingen fotboll =(

Idag har det vart en riktig slappe dag, benjamin var nakenfis fram till klockan halv fyra =) Det enda vettiga vi gjort idag var att skruva fast plankor på soffan så att den inte stod och tippa. Jag har skruvat bort ena gaveln därpå satt ju fötterna. Smart va =)

Robins fotbollsmatch blev inställd idag så vi åkte en väldigt snabb sväng till göteborg. Vi kikade i några få butiker, jag köpte två par leggings ett par grå och ett par beiga =) Sånt går alltid åt =)
R köpte en leksak, en kolsyrepistol. Nu är han lite ledsen eftersom det var mörkt när vi kom hem så kunde han inte skjuta idag. Men den som väntar på något gott =)

På väg hem från göteborg pratade jag med mamma och pappa, så vi möttes upp i kungsbacka och tog en fika. Ceasarsallad för min del, tyvärr blev det läsk till. Jag glömde av mig =( Jag försöker att inte äta sött varje dag, men det är tydligen det enda jag kan tänka på. Men det är ju så gott =P

Igår slog R några bollar på ranchen så jag var en sväng på kungsmässan under tiden. Det finns så himla mycket fint till små flickor, men dom tycks ha glömt av pojkarna. Det finns knappt något alls. Lite bättre från strl 62 och uppåt. Men inte alls samma utbud. Var på Åhlens i helgen där hade dom inte ens en pojkavdelning men massa fint till flickor.

Imorgon blir det städning och badminton match =)



Myspysen toksnosa i sängen förut idag när jag slappa vid tvn =)


Gårdagens kille =)

Stolt papi


Slottskogen

Ja nu har vi bränt (förhoppningsvis) några kilon i slottskogens backar. Vi var där med grannen och nino, fikade och spanade in djuren. Nino spanade mest, jag och Åsa kollade nog inte på ett enda djur. Det var roligare och tjöta. Älgar och rådjur är ju vardagsmat för oss på "landet" hehe. Benjamin var mönsterbarn och sov under hela vistelsen och bilresan. Nu ligger han här och sprattlar, kollar runt med sina fina ögon =)

Igår log han för allra första gången mot mig, om det inte var ett magknip, nej han log, det är jag säker på. Jag letade upp en check föräldrabok som jag fått av Vi föräldrar där stod det att bebisarna kunde börja le från tre veckors ålder, så dte måste vart det. Nu försöker man skojja och vara käck men inget verkar mannen nöja sig med för att visa ett litet leende. Han följer i alla fall med blicken nu. Det är kul att han inte tittar igenom en längre utan faktiskt på en =)

Nu ligger vi alla och degar i soffan, jag hade tänkt att röja bland gamla kläder och göra mig av med en del. Får se om jag drar igång det idag eller en annan dag kanske =)



Lagom frisk moster och farbror =) Men vi tycker om er ändå.


Myseknosen. Love love love

Puss papi


Vårt lilla söta hjärta


Jippo på Allum

Idag har vi varit på Allum, det skulle vara lite jippo där. Det var mest för barnen lite circus och så. Vi var där med svärmor och hennes "man", jag hittade en tunika och lillplutt fick en bodysuit av oss och en stickad "overall" och pike av farmor =) Han kommer bli så snygg så. Fast det var han ju innan med =)

Kvällen bjöd på oxfile, potatisgratäng och sallad. Dagen kan ju inte sluta bättre!
Imorgon hade vi tänkt gå på en modevisning i en butik ute på landet men det visade sig att det var fullt redan så det får väl bli en annan gång. Tråkigt men sant. R vill att jag skall följa med honom och grannarna och fiska istället. Fiske? Det är ju inte ens någon sport och dessutom får man aldrig napp. Jag har fiskat en gång innan då fick jag en mört som var 10cm. Jippi!! Hörde jag folket jubla??? Nae precis.

Nu skall vi nana för dagen. Det är tidiga kvällar nu för tiden, jag sover ju inget på dagen. Jag hade kunnat gå och lägga mig vid nio haha...

Natti natti

Innan du kom, trodde jag inte att man kunde vara så perfekt!












Tack Ella för söta grodpyjamasen =)

Idol 2010

Idag är det fredag jippiiiiee, det innebär fredagsmys. Fast jag vet inte om det skiljer sig något från våra andra dagar. Vi är väldigt bra på att tjocka här hemma, eller vi och vi, jag ska nog säga att jag är bra på tjocka. R har vart så snäll och tagit Nino varje morgon denna veckan och en del eftermiddags så det har inte blivit mycket promenader för min del =(

Om ca en timme kommer Daniel och Petra hit. Vi skall äta tacos och fruktsallad till efterrätt. Till det blir det nog Idol. Det är kul och kolla nu när det bara är "bra" kvar.

Idag har vi vart på bvc lilleman väger nu 4070gram och har växt ½cm på längden. Han sköter sig så fint så vi fick ledigt nästa vecka. Så vi skall dit först om två veckor. Efter bvc slängde vi skit på tippen och sedan till kungsmässan. Jag hittade lite överdelar, jag vill gärna ha saker med knappar på mig nu när jag ammar så man slipper dra upp för hela magen. Det blev en kofta, leggings, skjorta och ett linne. Benjamin fick också lite, en skjorta, kofta och byxor =) fast i 62 så det dröjer ju ett tag. Han har precis kunnat börja använda 56 i vissa plagg. Min lillkorv =)

Följer ni Idol??

frånvaro

Nu var det dags för uppdatering. Datan känns verkligen inte viktig nu för tiden. Jag kan kolla någon blogg eller mailnär R ändå har på datan men jag sätter inte på datan själv längre. Helgen spenderade vi på Åby på lördagen, på kvällen var vi sjukt trötta efter en lång dag med lite sömn från fredags kvällen. Vi låg båda utslagna i soffan och jag ville lägga mig klockan åtta haha. PÅ söndaen spelade R squash och jag var på frölunda torg med mamma och pappa sen åkte vi hem till dom och vi åt varmrökt lax. Fy fasen vad gott det är. R äter inte fisk så det blir inte sådant hemma hos oss alltför ofta =)

Idag kom min mormor hit för att träffa lilla Benjamin. Lilla och lilla det känns som om han har blivit så himla stor. Igår var R och jag en sväng på stan, åt lunch/middag på jensen böfhouse, där fanns en pytte pytte bebis, den var nog bara några dagar. Benjamin såg jätte stor ut då. Min Lilleplutt =) Mormor är tyska, så hon hade beställt massa saker från tyska apoteket till Benjamin, babyolja, tvål, creme, tvättlappar. vi fick även en ny skötväska av henne =) en lite mindre och smidigare än teutonias egna. Visserligen är jag nöjd med den men skall testa den nya innan jag bestämmer mig för vilken vi ska ha på vagnen.
Just nu är R på frölunda indians, dom spelar sin första hemma match. Benjamin har redan fått en frölunda napp =) Man skall lära sig i tid. Inget IFK kommer in här hemma i alla fall. Hehe.



Våra grannar var här i fredags på lite middag. Samuel ville sitta bredvid "bebisen". Efter 2 sek sov han. Söta killar!!


Benjamin var Åby fin i kit från name-it

Vi soffmyser till Idol nu =)


Besök hos Bvc

Igår blev det ett besök hos bvc vi skulle gentligen dit på måndag men hon fick ändra sitt schema så vi var där igår. Lilleman är nu 54 cm och väger 3780gram. 330g på en vecka =) Min kille det =)
Efter bvc åkte vi till kungsbacka, jag letade höststövlar, alla är ju jäkla damiga eller värsta stilettklacken på. Men jag hittade till slut ett par jätte fina. Eller jag och jag, R hittade dom åt mig. En luiten klack på så dom är lite finare stövlar. Inga hundskor!! Som alla andra blir tillslut ;) hehe

På kvällen kom syster och hennes man hit på fika. Jag hade hela bullfatet uppdukat. Allt hembakat såklart =) hihi.
Idag har vi vart modeller, eller inte vi, Benjamin har varit det. Först ett besök på mormors jobb, där åt vi frukost med tanterna efter det blev det ett besök hos farmor och även lite lunch med henne. På vägen hem stannade vi till på 421 högsbo, tog en sväng inne på cubus, dom har ju massa fint till de små. Benjamin fick två stycken bodys =) Vi passade även på att handla lite mat inför kvällen, då kommer nämnligen våra grannar hit på middag. Så det är vad jag skall roa mig med nu. Laga mat =)


Benjamin var lite grinig igår, varken R eller jag passade så vi lade honom hos Nino. Tror ni inte att han blir tyst? Jodå. När vi tog upp han blev han ledsen igen så vi lade ner honom igen och han blev tyst. Go´knäppis =)


Bild från i onsdags


Mostermys :)


Vi funderar på att köpa en digital systemkamera, det känns kul att kunna ta fina bilder på lilla Benjamin =) får se

Mitten på veckan

Det är verkligen lyx att ha mannen hemma just nu. Idag tog han båda killarna ut på promenad och jag fick sova vidare. Jag sover inget på dagarna utan bara mellan maten på nätterna. Konstigt att man klarar sig, man finner lixom någon extra energi som vart gömd någonstans innan.

I måndags var jag och Benjamin hos Rebecca och wilmer på lite våfflor. R spelade badminton. Efter besöket åkte vi till k-center en sväng, jag hade ett ärende till kappahl. Jag fick ångest av att gå där. Allt är ta mig fan stängt nu. Deprimerande att jobba i den byggnaden. Hemtex hade super utförsäljning, det fanns knappt något kvar men jag hittade ett jättefint lakan till B, 3 löpare och stålsiffror som jag skall använda på adventljus i vinter. Allt detta fick jag för ynka 54,50:- Inte klokt!!

Idag har vi tokstädat överallt, lister, köksluckor, skurat golv, ja hela faderittan =) Idag är det premiärmatch för Robin o Daniel i badminton, självklart skall vi vara med som supportrar som vanligt. Igår kollade vi ju på deras korpen fotboll. Trots att det ösregna.

Vädret har ju humörsvängningar som attans. Regn, sol, regn, sol...ja vill ju ta fram bootsen men jag kan ju inte gå runt i boots när det är strålande sol. Jaja tiden för boots kommer den med...




 

 


Lördag o söndag

Dagen igår spenderades borta. Dagen började med en promenad i Haga med mamma och pappa. Vi skulle fika på ett fik där dom hade skit stora kanelbullar, dom var lika stora som tallrikar. kokosbollarna var som tennisbollar. det är fika det!! Tyvärr var fiket för fullt för att komma in med barnvagn =( så vi fick vandra vidare till vanilj, men det var inte illa det heller =)

Efter fikan åkte vi till mamma och pappas stuga. Pappa skulle ut med några killar från jobbet så det blev bara vi fyra, så vi ringde dit svärmor och hennes man. Det blev en trevlig kväll med god mat. Lillkillen tyckte nog att det blev lite för mycket, alla vill hålla och han var vaken från 18 till 22:30. Plus att han nog hade lite ont i magen, det gjorde att han gallskrek ett litet tag, men så fort vi satte oss i bilen för hemgång så blev han tyst och lika tyst under natten med =) Han är duktig.

Idag golfade R en sväng och hämtade sedan upp mig för att åka till kungsmässan. Jag skulle byta en tunika för andra gången. Först köpte jag s, utan att prova, sedan när jag kom hem var den liten. Bytte igår till m, men den var skit stor, så jag testade s idag igen och den passa. Den första måste vart fel. Petra och daniel kom också till mässan. Sedan åkte vi till freeport, killarna skall spela korpen i badminton så dom ville hitta någon fräck t-shirt att ha som matchtröja. Tyvärr fanns det inga roliga =(

Nu skall vi ut på en liten promenad =) Sen blir det familjemys, jag vill nog till och med lägga mig i sängen och spana på kvällsfilmen. Vi får se vad mannen säger =) Benji är på i alla fall =)



min kärlek

tur att du inte förstår..

.. Vi har fått så mycket fint till lillkillen, av alla, grannar, vänner, familj, ja alla. Det är tur att han inte förstår hur bortskämd han blir. Igår fick Benjamin fina presenter av mormor och farmor.



Så tuff han kommer bli i vinter med sin skjorta och sina skor =)

Jag vet inte vad jag skall säga...

En tjej som är lika gammal som mig. Vi umgicks lite förr, när vi var 16-17 typ. Hon väntade barn samtidigt som oss och fick en liten son den 1 september. Tyvärr blev det inget lyckligt slut, idag kom pojken till andra sidan.

Hon har bilddagboken och såhär har hon skrivit på sin profil:
Våran lilla Maximilian föddes den 1 september klockan 20.56. Han vägde 3185g och var hela 49 cm lång. Den 3 september på morgonen så var våran lilla Max på väg till östra då barnläkaren hade konstaterat att han var väldigt svullen i buken. Väl framme så fick han genast vård, han var förstoppad och detta resulterade i att han fick en elak infektion, men nu efteråt så vet inte läkarna om infektionen redan fanns där när han föddes. Resperator och antibiotika kopplades in. Efter två dar så slutade han kissa, då hade njurarna lagt av och vi fick reda på att han hade organsvikt. Dan efter svullnade han upp pga att han inte producerade urin och fick en hel del vätska. Sen var det väntan på att han skulle börja producera urin men helt utan resultat, trots alla vätskedrivande medel. Dagen då Max fyllde en vecka så fick vi besked om att det skulle göras en operation, detta är nu sista chansen för våran lilla Max att dem hittar något som kan hjälpa honom, besked mitt under operationen blev att hans tarmar var skadade och att de skulle lappa ihop tarmarna och sätta en påse på magen. Detta är den kortfattade versionen av maximilians första dagar utanför mammas mage.




Fredag, nu e det helg =)

Idag har dagen vart väldigt lång. Dagen började med ett besök på Bvc för mig och Benjamin. Lillskiten har växt 4 cm!! Jag tyckte att det var sjukt mycket, nu är han 53cm lång och vägen 3459g. Robin har varit med nino hos vetrinären och vaccinerat honom. Efter dte bar det av hem för lite lunch, sedan kom R.s kusin Andreas hit för att spana in lillen.

Vid fyra åkte vi till kungsmässan för att möta upp svärmor. Benjamin fick lite nytt an henne, lite mössor, jeans och en hoddie =) Tack tack.

Igår var ju trygg hansa här på möte. R har fortfarande barnförsäkring tills dess han fyller 25. Så om han skulle gå bort så skulle jag få 50 000. Vi går alltid kvällspromenaden ihop men igår var ett undantag, R gick själv. Det sista jag säger till honom innan han går ut är: Dö inte nu, jag får bara 50 000:-. Efter ett tag börjar jag undra vart är han? Har han inte varit borta länge nu? Tjoff säger det så sliter han upp dörren. Hans ögon är stora som två tennisbollar, tårögda och helt andfådd.
Vad har hänt frågar jag? JO visst, han hade blivit jagad av två älgar!! Han och Nino. Nino är väldigt nyfiken på allt i vanliga fall men han förstodd att det var farligt, han hade sprungit som en dåre mellan häckar och tomter med Robin. Tänk om jag hade varit med, med vagnen. Vafan skulle man gjort?? Känns väldigt snällt att jag drar skämtet om 50 000 innan han går.

nu börjar ju älgarna äta frukter och bli fulla :( vet inte om man ska anmäla till polisen så dom får göra ngt åt dem. Det är inte första gången som folk blir attakerade här. LÄSKIGT!

Dagarna går, vi består

Idag är det redan torsdag igen. Vaktmästaren har varot här i 1½ timme och installerat min nya tvättmaskin. Nu e jag glad =) Medans han var här sågade jag ner ett träd på tomten, det ligger nu ner styckat. Ska be R ta upp roten sen, så kan jag slänga grenarna i skogen =)

Igår var Mathias, Rebecca och deras Wilmer här. Gud vad stor han kändes nu, han är snart 11 månader. Men han kändes som en jätte i jämförelse med Benjamin. Hihi.

I Efter middag skall en gubbe från trygg hansa komma hit och snacka försäkringar. Han skall väl lura på mig något. R skall också vara med så han kanske stoppar nig från att gå med på något korkat =) hehe

Benjamin sköter sig som vanligt, han äter, sover, är vaken en liten stund, äter. Ja ni fattar =)
Imorgon skall R ha med sig Nino till jobbet för han skall vaccineras. Jag skall till Bvc och sen är jag fri. Inte att jag är fånge med Nino hemma, men det blir så många måsten. Måste ut med en gång på morgonen och måste ut på eftermiddagen. Visst är det skönt med promenad men skönare när man kan ta den för att man vill. Funderar på om jag kanske ska hälsa på jobbet, vi får se.

Killarna ligger på varsin sida av mig i soffan. Nino sover och Benjamin sprattlar och tittar runt =)
Kram på er =)

Han är så fin, så fin

Idag har dagen bara rusat förbi, jag har lyckats snika till mig en ny tvättmaskin av våra hyresvärdar yes yes yes. Hoppas att denna har ett lite snabbare program än den vi har idag. Den tar två timmar!! Det är hur lång tid som helst.

Igår storhandlade vi mat och lille B var med. Han sov i babyskyddet hela tiden. Snällaste bebisen =)
Idag har han vart vaken en del så han har velat äta varannan timme. Efter middagen kom farfar, plastfarmor och R plastsyster. Benjamin var ju huvudattraktionen men en del kakor slank också ner.

Idag ställde jag mig på vågen igen, 1 kilo kvar, så är jag nere på min inskrivningvikt i vecka 11 =) Det känns bra! Jag är ju ute och går 3ggr om dagen så det är ju inte så konstigt. Imorgon spelar R match då skall vi vara supportar så jag skall förmodligen åka bussen in. Det skall bli spännande och se om man kommer iväg i tid. Vem vet lillskiten kanske får för sig att han vill äta..

Han är så go så jag skulle vilja krama sönder honom. Benjamin & Robin är det bästa som hänt mig. Jag är så tacksam som har dom i mitt liv.

Hiihi han ligger bredvid mig i soffan och sover, och fick ett sånt där ryck, både armar och ben flög upp. Så SÖT

 



 


Benjamin

Nu har han fått ett namn, Benjamin. Vår lilla skatt. Inatt var han världens snällaste. Vi lade oss vid elva, han vaknade vid två och små knorra lite i sin säng åt i typ 5 min sen somnade han om i vår säng till fyra för att äta igen. Efter det somnade han i sin säng igen. Jag fick väcka honom vid halv nio i morse för att ge honom lite mat. Jag är gentligen emot att väcka barnen när dom sover, men nu när han är så mini liten vaknar dom inte av hunger.

Dagen har gått åt till att röja på tomten. Ett träd hade vält av stormen förra veckan. Så det har sågats ner och även häcken på framsidan fick sig en ordentlig omgång =)

Ikväll skall R ut med två kompisar så han skall strax bege sig. Jag själv skall ta det lugnt och kolla runt på försäkringar. Vi har våra försäkringar lite här och var. Jag tänkteplacera om dom till ett och samma ställe. Så det skall spanas =)


Åhh förresten jag höll på att glömma. Jag har gått ner 8 av mina 11kg och i torsdags hade jag på mig mina vanliga jeans igen. Visserligen köpte jag dom när jag var gravid i vecka 15 eller nått. Så dom är strl större än vanligt. Men igår hade jag ett par som jag köpt för väldigt väldigt länge sedan. wehoooo =)




Berry berry berry...

Idag har vart andra dagen helt själv hemma. R jobbar faktiskt, vi skjuter upp hans dagar ett tag till. B är verkligen toksnäll, han kan gny, då låter han som en liten liten kattunge =)

När R kom hem från jobbet idag så åkte jag själv till kungsbacka en sväng. Jag var tvungen att köpa amningslinnen och kvällsmys. Jag säger bara en sak, handla inte på Ica kvantum när ni är hungriga. 500:- för lite tacos och chips typ.

Namnet har inte gjort några framsteg. Vi har två som vi väljer mellan. Vi kanske kan komma till skott ikväll. Vi har nämnligen inte diskuterat detta något speciellt här hemma därav fortfarande namnlös =P

Bvc var här hemma på besök idag. Hon vägde honom och han var nästan uppe vid sin födelsevikt igen. Hon blev så förvånad över att han var så tyst när vi väkte honom och slet av honom alla kläderna för att han skulle läggas på vågen. Vår lilla prins =) Detta är kärlek =)




den vackraste stunden i livet..

Jag börjar med att ursäkta min frånvaro. Men jag har giltliga skäl. Det känns inte så himla viktigt att sendera tid vid datorn när man fått världens finaste kille. Ja ni läste rätt. Han är här nu!!! 8 dagar för tidig.

I söndags den 29/8 klockan 19:04.  Hittills har han vart världens snällaste. Äter, sover, äter, sover. Inget gnäll alls. Ett riktigt A barn som min barnmorska Malin sa!!

Lyckligare kan ingen vara =)





Mina dyrbaraste skatter!



Massa hår har vi med =)

MYYYYYYYYS


Namn frågan håller på att diskuteras här hemma, kärt barn har många namn(förslag).. hehe


RSS 2.0