jullov

jag har haft ett eget litet jullov. =) Igår vart vi i tibro och hälsade på ninos uppfödare, hon hade fått sex pytte små och jätte söta valpar, vi vill ha alla =) Nino blev glad när han fick träffa sin mor och syster, man märkte att han fatta att han var släkt med dom, han betedde sig lixom annorlunda.

Idag har jag jobbat fastän jag gentligen skulle vara ledig, jag skulle vart ledig fyra dagar i rad men nu blir jag ledig imorgon och på frdag. Lyx lyx =)
Jag har shoppat lite nytt också, tor att jag gör ett bildinlägg på shopping och nino's utflykt =)

nu är julen över

Julen var verkligen toppen i år, men tyvärr var min akmera borta så jag har inga bilder =( buhu...
Idag vart det jobb igen men man märker att folk har tröttnat på mellandagsrean. Det var såpass lugnt att jag kunde gå hem kvart över två, då kom R och hämtade mig, vi bytte storlek på mina tuffa pjuck som jag fick av svärmor i julklapp, efter det åkte vi in till göteborg, jag vill ha en skinnkjol men det finns ingen som jag vill ha, jag har sätt en för länge sedan och nu vill jag självklart ha den.
Syster fyller 25 i januari så hon skall ha partaj, det hade vart trevligt att ha kjolen då. hihi.

Nu har vi precis tryckt i oss sushi så det står en upp till halsen. Kvällen skall avnjutas i soffan till robinson med popcorn och godis. Hur var eran jul förresten?

husmor

ja livet är inte alltid lätt, jobba tio timmars pass denna veckan plus laga julgodis. Just nu står knäcken på spisen och igår gjorde jag rocky road, den absolute godaste!!

Rocky Road
600 gram mörk choklad ( man kan välja efter smak, Jag brukar blanda)
2 påsar dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen i vattenbad. Blanda ihop chokladen med resten av ingredienserna, Bred ut smeten i en form (jag använder ugnsplåt) ca 3 cm tjock. LÅt stelna i kylskåp innan du skär den i bitar.


bilden är lånad av min vän Caroline

Sill a la Linna

Idag har jag hunnit med mycket hittills, julfrukost med jobbet, vi fick paket en söt tomte =) efter det handla mat till julafton, hem och packa upp, robin skar sig i fingret så jag fick leka doktor, hängt tvätt, tvättat, vilat och sist gjort min sill.

Sill a la Linna
10 st sillfilér
2 ägg
konserveringsmedel
rom
creme fraiche

nej jag skojja bara, det är busenkelt.

En burk skärgårdssill
1 avokado
1 rödlök (lagg i lagom mängd, inte hela)

Finhacka rödlöken och skär avokadon i bitar. Blanda i skärgårdssillen och lägg i en burk så den ser hemmagjord ut. Voila!!! Klart!! =)
Om ni skall bort på jul, kan det var uppskattat att få "hemmagjort". hihi




snön faller fortfarande här, så nu skall vi ut i skogen med lillskiten =)


idag, imorgon eller om 50 år??

jag blir rädd, man kan ta mig fan dö när som helst. Nu? Nae, nu? jag lever fortfarande i alla fall.
Michael trilla bara av sådär och nu hittade jag detta:

Skådespelerskan Brittany Murphy 32 år gammal drabbades ev hjärtstillestånd i morse. Räddningstjänsten kom till hennes bostad i Los Angeles och körde henne till sjukhus. Brittany kunde inte återupplivas och dödsförklarades vid ankomsten. Hon meverkade i bland annat 8 mile och smekmånaden


fjärde advent

Jag har haft ledigt, nej jag har jobbat men jag har haft ledigt brån bloggen. Vi har julöppet just nu så vi har öppet en timma extra varje dag och det gör väldigt mycket. Man har ingen ork kvar när man kommer hem. R: s lillebror har tillbringat helgen här, vi ha spelat monopol som galningar, det tar ju aldrig slut!!

Idag kom svärmor och kenneth på advents fika, robin och Niclas hade bakat kladdkaka. Dom är söta =) Det började ju toksnöa idag med, hur många år sedan är det som det snöade i göteborg i december månad?? Vi har i alla fall busat i snön =)




jag och lillen här om dagen, han snarkade!

Dom FINASTE!!

BUS BUS


familje foto =)


fan fan fan

Jag tappade min matlåda rätt upp och ner =(

it's freeezing cold

Fy fasen vad kallt det var imorse 7 minus, och det skall jag ut och gå i. fy faaan =P Synd att lilleman inte kan gå själv så jag kan kurra ner mig i sängen hihi. Idag är dte jobb som gäller, tio till åtta. Nice. Skall försöka övertala min kära kollega så att jag får sluta kl 18 imorgon det hade vart gött =) Men det ser inte så ljust ut =( haha

Mannen verkar i alla fall må bättre idag så det känns bra det. Jag är ledig flera dagar i rad nyårs veckan så då skall vi förmodligen hälsa på ninos uppfödare som har fått valpar. tre veckor är dom då =) Vi skall inte ha någon mer har vi sagt, men jag viiiiiiiiill =P


o neeeej

Nu har mannen där hemma blivit sjuk han kräktes vid frukosten idag och sedan när han var ute med Nino. Tänk om det är svinis? Vi som diskuterade svininfluensan igår, vaccinera eller inte. Ingen av oss vill. Eller vill och vill, jag vågar inte. Jag är rädd att jag skall bli sjuk av sprutan. R som precis har haft halsfluss också, vilken tur han är =( Jag mår också lite små illa men jag får tänka förbi det för jag kan inte bli sjuk nu.

Igår fick vi i alla fall köpt de sista klapparna så vi behöver inte oroa oss att det inte skall hinnas med om han blir sängliggande länge.

tack o hej leverpastej

I found it

idag känner jag mig bättre, har tagit mig en dusch och ligger nu här påsoffan och kikar runt på nätet, den där söta tunikan från melrose vart helt slut när jag var där igår men nu hittade jag den på nelly.com får beställa hem den efter jul för nu är jag fattig hihi..

Wonderful Tunic SEK 395, Saint Tropez - NELLY.COM


Idag hade jag ju sätt fram emot desperat men det var ju säsongsavslutning förra veckan, nuf år jag vänta ända tills vår. Buhuuuuu. Robin har precis åkt iväg på möte, kanske att jag drar mig in till stan sedan för att möta upp honom =)

Vad gör ni idag? Jobbar?

sjuk?

mannen är och fikar med en gammal kompis från högstadiet jag ligger i soffan och mår illa, är rädd att jag börjar bli sjuk =( jag har ju inte vaccinerat mig, och tänker inte göra det just nu heller för jag har varken tid eller lust absolut inte tid att bli sjuk av sprutan. Jag skall nnog göra mig lite popcorn, det brukar få mig på humör fastän jag inte är sugen. Imorgon är jag i alla fall ledig så jag får väl kurrera mig då =P

Idag hade jag faktiskt lite lyx. jag fick sluta sju trots att vi stängde klockan åtta, så R mötte upp mig så handlade vi lite julklappar till honom. Så imorgon skall jag sysselsätta mig med att slå in dem =) Jag tycker att det är kul =)

Woho måste göra popcorn nu så jag hinner till paradise =)

Jag har nog vart snäll i år...

Imorse när jag åkte till jobbet sprang en söt hund över motorvägen och börjafe sedan springa runt i den där gräsfilen som delar av vägen i motsatt riktning. Jag fick då panik och ringde både Robin och mamam för att försöka få tag på ett nummer till någon slags väginformation. Ni vet så dom sänder ut det på radion, men ingen av oss visste vart man kunde ringa. Vart ringer man? Hoppas att den lilla hunden klarade sig annars är det mitt fel =(

Jag har fått paket idag med =) Eller a inte riktgit paket, jag har fått en godispåse av en kund idag, en god jul påse =) så sött =) Nu skall jag nog pynta granen, jag tog upp den i fredags men jag har inte pyntat den än =(
Sen blir det paradise =) wohooooo


3:de advent och lucia

Det är banne mig redan tredje advent idag men butikerna är typ helt tomma, när skall folk handla sina paket då? ja dte kan man ju undra. Känns ändå ganska skönt att dte är såpass lugnt nu för sen precis innan jul och efter jul kommer det vara kaos. Njut varje minur eller vad säger man?

Igår spelade vi lite kort, drack öl och kollade robinson. Har inte kollat på robinson sen den allra första säsongen typ. Men nu har jag följt ganska flitigt =)

Idag är det lucia också, någon som skall lussa eller bli "lussade"?


Lördag

igår vart dagen helt ok. Begravningen var jätte fin. På kvällen var vi hos mina föräldrar och smidde lite hemliga planer. ni får veta imorgon =) moahhahaha På vägen hem ringde robin lillebror och ville sova hos oss, självklart fick han det, så imorse fick vi alla tre god julskinkemacka =) Mums mums.
Ikväll skall han sova hos oss igen så vi skall laga god mat och se robinson tror jag =)

Igår efter personal mötet sprang jag snabbt in på Melrose & Co som öppnade på kungsmässan igår. Massa fina tunikor =) hittade denna och en annan men den fann jag ingen bild på, ganska lik denna var det fast utan knyt framtill. Dom kommer från saint tropez och låg på 599/399. Den för 399 var finast, men som sagt ingen bild =(

Fanns i benvit, svart, rosa och ljusblå. Jag skulle vilja ha en benvit eller rosa =)kika in den vettja. fanns även fina passande sjalar till


panik

imorgon är det begravning, jag har ingen aning om vad jag skall ta på dig. Jag vet inte ens om jag passar min vita skjorta fortfrande =( jag får nog ta och kolla in detta nu. Annars får jag handla någon efter personalmötet imorgon. Vi hoppas verkligen på besked så man får lite ordning och reda på det hela.

Just nu har jag julskinka i ugnen, den kommer inte vara färdig förrens 1-1½ timma =( mitt i natta ju. Men vad gott det kommer att bli att få avnjuta en fet saftig bit =)


mys till paradise

jag är fast i paradise hotell, jag har aldrig följt det innan men i år har jag typ sätt varenda avsnitt haha. det är grymt!! fast jag undrar vad det går ut på? Ligga?? Vi har nu myst till det med ostbågar, godis, tända ljus och vår lilla brasa =)


saffran och lindex

Nu har jag slängt i min sparrissoppa till lunch, det är faktiskt gott =) Sen så har jag blivit vuxen idag, jag har lärt mig äta saffran, jag hatar saffran egentligen men carro har bakat supergoda lussebullar, dom godaste jag har ätit tror jag =)

Måste faktiskt ge lite kredd till Lindex, dom har verkligen rykt upp sig. Förtsagången jag ahndalde något som inte var underkläder därifårn var faktiskt i somras. Då blev det en söt kofta och nu i höst har jag köpt mig en blus därifrån också. Nu har jag hittat lite nya godingar som gärna skulle få flytta in hos mig.



fasen också jag kom på nu att jag skulle ju till rusta. Nu har jag suttit slut min tid av lunchen får ta den sedan eller imorgon =(


pepparkaksrutor

idag är jag glad, glad för att jag har fixat de flesta av julklapparna, ringt det där samtalet till rusta om utebelysningen, och för att jag just nu bakar.
Jag älkar verkligen mjuk pepparkaka och nu så har jag hittat ett recpet som är mjuk pepparkaka med glasyr på sådan philiadelphia kräm på. mums den skall bli god. Just nu står den i ugnen =)

200 g smör
4 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
1 påse pepparkakskryddor
4 ägg
6 dl vetemjöl.
3 dl gräddfil

glasyr
200g philiadelphia cream cheese
75 g rumsvarmt smör
3dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl färska eller frysta lingon

Smält smöret och vispa det lite poröst med sockret. Vispa sedan ner äggen, ett åt gången. Tillsätt sedan gräddfilen. Blanda de torra varorna i en annan bunke och rör sedan ner det i smeten till en slät smet. jag blandade faktisk ner lite lingon även i smeten =)
Häll smeten i en ungslångpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda på andra falsen nerifrån ca 30 minuter.

rör under tiden ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över den kalla kakan. ställ i kylskåp. skär rutor och strö över lingon.





Nu skall jag fixa min glasyr, hoppas att den blir god kram kram

mot jobbet

nu sitter vi i bilen, min kära man kör mig till jobbet idag igen. Han är snäll =)
Igår satte vi även upp den där eldstaden det blev jätte fint =) nu vill jag "bara" tapetsera ena väggen och köpa en fåtölj att ha vid spisen, ny matta och soffa. haha stackars robin som får stå ut med mig

jag ser att vi har webbcam på den här datan det har jag inte sätt innan. hmm undrar vart man hittar den? jaja jag hittar väl den snart =)

kram

grattis svärmor =)

Idag fyller kära svärmor år, det firade vi dock igår med supergod mat och spel. Vi spelade men andra ord. spelat går ut på att man skall förklara ett ord med andra ord. jaja ni fattar det är i alla fall skit kul. svärmor och kenneth spöade oss hela tre gånger sedan var det min och robins tur att briljera =) hihi.

ja i morgon är det måndag igen, vi får väl se om vi får något besked om våra jobb denna veckan =( inte alls kul! BUhuuuuuuu. allt har sin tid eller vad säger man??


Grattis älskade svärmor <3

han är gud

Jag antar att det inte bara är jag, utan kanske hela eller i alla fall halva sverige som just nu avgudar erik. Idag blev jag banne mig helt tagen när han sjöng run to the hills. Sjukt bra! han har verkligen vart grym hela tiden.
Vi har ätit lite varma mackor och ostbågar såhär på kvällskvisten, nu skall vi ut med liullen så att vi är hemma till idol sen igen. efter det blir det väl inte så mycket roligare än sängen, det är ju trot s allt jobb imorgon =(

Förresten så är jag impad av westlife, jag trodde att det var ett fjantigt boyband med små barnrumpor, men den ena killen var ju en riktigt pudding =) haha hoppas inte R läser =P


pannkakor

mm jag är som ett litet barn, pannkakor med sylt och grädde till lunch. mumma mumma =)
Jag har faktiskt inte så mycket att säga idag tror jag, jag jobbar som vanlig och det är ju inte så nice att läsa. jaja jag återkommer nog ikväll =) Jo föresten jag är ledsen, ledsen för att min utebelysning har gått sönder, jag har ägt den i en månad och haft den ute i två veckor tänt den två gånger och nu är den sönder, ska banne mig gå tillbaka, måste bara hitta kvittot =(

en eldstad

hmm jag borde egentligen sova nu, jag behöver sömn.
Idag har jag och Carro jobbat som attans och gjort fint i butiken, efter jobbet unnade jag mig en fika med lilla barkstrand, mysigt att få tjöta av sig all skit man samlar på sig haha. jag fick en mysig överraskning på lunchen idag, en man som kom med sushi, det är vad jag kallar special delivery =)

Vi har köpt en såndär fake eldstad som amn kan ha på väggen, man behöver alltså ingen skortsten. nu när jag sitter här i soffan och haft läst manualen eller vad man nu kallar det så står det att man inte kan sätta upp den på träväggar, men hallå? alla har ju trä väggar, eller a gips i alla fall. man har ju inte betong. Får höra med far min vad han säger. Jag vill ju ha den!! haha Min smarta man hade ju förstås börjat måla lite på manualen, men går den inte att sätta upp så vill jag ju inte ha den, så jag får väl se hur det blir med det nu då. jag säger baar ett ord MÄN. haha


god dag =)

vi är verkligen lata idag. Vi liogger fortfarande i sängen och R känner sig sjuk. Kanske har grissjukan flyttat in. nae det får vi inte hoppas på =( vi har i alla fall lyxat till det med pannkakor till frukost/lunch, det var gött de =) Bordet har vi ortfarande inte dukat av, ingen av oss orkar eller vill haha. robin stannar nog hemma ikväll så jag får gå på kalas själv =(

Matchen igår vart kanon frölunda spöade södertälje med 6-1 tror jag haha. Och R fångade en t-shirt som dom sköt ut i publiken =)

Nu skall vi få lite frisk luft så vi vaknar till liv =)

RSS 2.0