lillskrutt 5 månader

I torsdags var vi på fika hemma hos godingarna Jannie och Victor. Vi fikade och tjötade bort några timmar. Benjamin är verkligen ingen lekbebis, han låg ner på mattan en liten stund sen började han grina så han fällde en tår. Lilla plutten =)

I fredags gjorde vi stan och Benjamin fick shoppa lite ;)Han blev ju 5 månader igår. Det blev två par byxor, två tröjor och två gregglisar. Jag har även klickat hem en molo fleece till våren. Han kommer bli så himla snygg =) Han har börjat dra tag i håret och kinden och mysa in i mitt ansikte, mammas goseknos :) i fredags åkte Robin till Sunne på kick off med jobbet så jag har vart gräsänka hela helgen. Jag skanade honom redan på fredag kväll ;)

Igår var svärmor här på en snabbfika, med kaffe som var mer sump än kaffe. Supergott verkligen ;) På kvällen var vi hos min morbror som snart fyller 40, vi överraskade honom, var utklädda så han fick gissa vilka som fanns under maskerna. Vi svarade givetvis inte på några frågor heller.

Nu sitter jag här och funderar på om jag skall lägga in en hårinpackning i hövvet. Jag har pratat om dte hela veckan men inte blivit av. En variant med ägg, olja och honung.


Veronika var duschdraperi, jag var en ful robot gubbe och mamma tomte. Vi var dom som han hade svårast att lista ut ;)



 
favvo jeansen som han har i mörkt nu =)


Jag tror att jag får handla hem chinosen i beige också. Tunna och sköna till vår/sommar

ett år äldre, ett år rikare

Jag hade en kanon födelsedag och delar nu med mig utav lite bilder på paket och lite kalas



Först ut är två tunikor, den rosa fick jag av svärmor och den grå av R. Sen fick jag ett vin och ett armband av syster V med man. Vinet hade dom gjort en egen etikett på där srod det " sangrienta venade (blodigt rådjur) - modern portugis med mullig mörk bärighet, krydda, örter och rejäl strävhet. Till smakrikt kött och gärna något krämigt i maten. Det krämiga gör så att det bildas en fet hinna i munnen. Hinnan täcker papillerna och gör så att vinets strävhet dämpas" lite roligt =) Sen fick jag ett par rock by sweden örhängen av Benjamin ;) (hade verkligen ingen aning om detta ;) han är så stor nu så han kan handla själv:p ) vidare så fick jag en mascara och en pälssjal av min mor. Presentkort på kungsmässan fick jag av R, av lite av dom köpte jag mig en kofta från melrose. Sist men inte minst fick jag ett halsband av min lillasyster och robins bror.

Tack tack tack!!!

Robins arbetskamrat had gjort en jätte fin tårta till mig efter robins önskemål, så himla fin och god. Väldigt mastig, vi hade en tolv bitars och var nio. Hälften var nästan kvar efter alla hade tagit.






en sväng till stan?

Skall se om jag kan bege mig till kungsbacka eller göteborg nu i veckan för att inhandla lite vår gobitar från kappahl. Han har massa i 68 så jag tänkte faktiskt vara ute i god tid och köpa 74.

har även sett scarfar med stjärnor på i kornblå och grönt som jag med tänkte kika på =)


liten sjukstuga

Oj nu var det länge sedan jag var här. Mycket har hänt, i tisdags var det vaccinations dags för lille B. Han väger nu 7380g och är 66cm lång. Min fina kille. Efter vaccinationen var det föräldragrupp. Det var jag och en till som var unga. Resten var mellan 30-45 typ. Men det vart kul ändå. benjamin fick ingen feber under tisdagen eller var gnällig. Men det tog han ut under onsdag och torsdag istället. Ville bara bli buren hela tiden. Inget annat funkade.

I fredags blev jag gammel gädda, 24år!!
Dagen började med skönsång från mamma och robin, efter det blev det frukost hemma hos Maria med Maggie. På kvällen var min familj och robins mamma här. Jag fick massa fina presenter och Robins arbetskamrat hade bakat en underbar tårta. Jag bjöd på marinerad hel fläskfilé med potatisgratäng, fräsch sallad och citronmarinerad broccoli. Mumma!!

Lördagen spenderade vi hos syster, spelade pingis kollade på fotboll och handboll. Vi var hemma strax efter tio men det kändes som om klockan typ var två. hehe
igår var jag inne och jobbade i fyra timmar. Under tiden jag jobbade blev nino biten av en hund så han fick sy två stygn i pannan. Stackars plutten. Han var helt seg hela kvällen sen. Mamma, petra o daniel ville till casinot så vi hakade på dom en sväng och lämnade benjamin hos sin farmor.

Det var väl kortfattat min vecka typ :P jag kan visa mina presenter i ett annat inlägg

kärlek


Dag 1

Natten funkade faktiskt helt ok. Benjamin somnade vid halv nio, vaknade tio för sista målet. Sen vaknade han halv ett då fick han nappen. Sedan sov han till klockan fyra utan ett ljud. han brukar vanligtvis vilja äta var 4:de timme så egentligen skulle han haft mat vid två. När han vknade vyssade jag honom lite, gungade sängen. Han små somna sen vaknade han för att prata med sin snutte. Lite små skrik där emellan men inget nämnvärt så. Halv fem fick han mat. Jag tycket att dte var bra för att vara första natten. Min lillplutt =)

Ec metoden har vi inte alls lyckats pricka in idag. Han har vart för snabb och jag för långsam =( men skam den som ger sig :P

Efter att föräldragruppen är färdig skall jag byta till bvc här där vi bor. Jobbigt att åka till vallda för att väga/mäta. Byter jag så kan jag promenera dit :)

Nu är det helg. Jag vill åka till Ikea bäckebol för att köpa typ för ännu ett projekt här hemma ;)

nya metoder

Idag var jag hos min gamla barnmorska malin på återbesök. Hon är verkligen toppen. Jag sa till henne att jag önskade att dom hade bvc där. Det hade verkligen vart top notch. Jag trivs inte med vår mupp tant. Hon säger bara hela tiden att han är ju så liten då menar hon ung, inte liten vikt/längd mässigt. Efter pratat med malin bestämde jag mig för att sluta ge mat på natten nu. Så idag blir första natten och hoppas gud bevare mig väl. Jag får väl sova imorgon med honom annars. ;)

Vi har öven smått börjat införa EC metoden här hemma. Det funkar ju inte så bra när man är borta så vi har börjat lite lätt här hemma. Efter sovstund och efter mat. Visserligen pinkar han ju där emellan också men det är ju skitsvårt att veta när. Han fick ligga naken på en filt här hemma i över 1 timme. Efter 20min på rygg tröttnade han och ville sedan ligga på mage. Självklart pinkade han när han låg på mage så jag kunde ju inte se hans uttryck. Hittills har vi lyckats fånga upp några pinkar i vaskhon. =) Don vill egentligen att man skall utöva detta redan från födseln men jag har först läst om detta nu.

För er som undrar över Ec metoden kan läsa här:
Elimination Communication är alltså en metod där man samarbetar förälder och bebis. Det handlar i slutändan om att man som förälder ska förstå bebisens signaler på nödighet och hjälpa barnet att göra ifrån sig på ett mer bekvämt ställe än i blöjan. Metoden är väll i första hand för att bebisen ska slippa ligga i en blöt blöja, men resultatet är självklart bekvämt även för föräldrarna då man i slutändan slipper byta en massa äckliga blöjor. Det krävs visserligen en hel del tid och sjukt massa tålamod innan man har funnit den där kommunikationen, men när man nått målet tror jag man känner det var värt mödan.

Mer info på: Ecsweden och familjeliv


helgen

I helgen gjorde vi lite roliga saker. Syster fyllde år i onsdags så hon hade partaj i fredags. Mamma passade Benjamin och vi var på party en liten stund. De flesta skulle ut senare men vi valde att åka hem. Mina bröst hade redan uteblivit ett mål mat som mamma fick ge på flaska. På lördagen jobbade jag i fyra timmar och senare på kvällen kom syster och hennes man hit. Vi spelade spel åt pizza och drack några öl/vin. Pga jobbet så fick r ge benjamin flaskan så när jag kom hem från jobbet höll jag på att sprängas. Att ett mål mat blev indraget två dagar i rad var på tok för mycket. Jag hade så ont =(

I söndags åkte vi till starbowling med mamma petra och daniel. jag brukar oftast vara ganska bra. Men herregud vad dålig jag var. Inte ok =P benjamin var med och sussade i vagnen. Efter ett tag vaknade han för mat. satt upp en stund och sedan somnade han igen. Han är verkligen bäst!!!

hjärtat


Så segt

Denna jäkla snön =( kul att dom inte hade hunnit skotta när jag skulle ut med vagn och hund. Tur att man har vändbart handtag så jag kan köra med de stora hjulen fram annars är det ju omöjligt!!
Benjamin ligger just nu och sover. Han vaknade vid tolv ett och halv tre iatt och tok skrek. Mardrömmar? Tutten hjälpte i alla fall. Jag hel ammar fortfarande och tänker inte börja med "mat" förrens jag vart på matsamtal med föräldragruppen.

Föräldragruppen börjar nästa vecka. Tyvärr går jag kvar i vallda så jag kommer inte träffa några mammor som bor här. Nu när Robin har börjat jobba har han bilen. Efter provanställningstiden kommer han få tjänstebil så då har jag bil igen. Visst kan jag ta bussen. Jag gör lixom inget på dagarna. Jag känner ingen här "ute". Leker lite men Benjamin men han är inte så lekig av sig han vill mest mysa i knät. En social och sällskapssjuk liten kille vi fått.

Hoppgungan är i alla fall lite intressant, han hoppar runt som en tok i den. Tror att vi får köpa oss en gåstol snart för han älskar att stå upp.




En förkylning som hette duga

Jag har blivit tokförkyld =( Kände av halsen redan på natten vid nyår. Nyårsdagen var sådär vi var hos våra gamla grannar. Natten mellan lördag och söndag var hemsk, jag kunde inte svälja för dte var så mycket slem i halsen. Jag fick även kväljningar pga det. jag tog mig i alla fall i kragen och gick och jobbade fyra timmar i söndags. Igår låg jag som ett kolli här hemma. benjamin har klarat sig hittills och jag hoppas att han slipper detta. Jag har haft ont i hela kroppen men ändå vart tvungen att kånka ut på hund och barnvagn. Det är då man verkligen älskar att bo en trappa upp. Lyfta vagnen upp och ner är jobbigt annars men nu var det kaos i kroppen typ. Idag känns det lite bättre och jag hoppas att jag blir bra tills imorgon för då fyller syster V 26år =)

Igår när R kom hem från jobbet åkte vi en snabbis till frölunda. Jag fick en jätte fin sjal i julklapp som tyvärr var lite trasig i spetsen så den skulle bytas. R skaffade sig en gps så att han hittar runt till de olika företagen han jobbar med.

Alla mina byxor har blivit förstora så jag skulle visa R ett par svarta byxor från gina som jag önskade mig. Tur som jag hade hängde ett enda par kvar på rea. Så jag fick dom redan nu =) Gött och slippa ha byxor som hänger som en påse i röven =)

Robin kommer inte hem förrens vid tio tiden idag. Han kollar på frölunda hockey ikväll med sin mammas kille. Får se om jag skall försöka rensa lillemans garderob. Vika ner smått och hänga upp stort istället =) Han växer så det kankar =)

RSS 2.0