natten från hell

nu är julen över o vi har alla blivit bortskämda med fina klappar och god mat :)

inatt har bennie lekt rövare så det står härliga till. Vid ett börja han gnälla o ha sig så han fick sova mellan oss. Sen har natten bestått utav gnäll och " ont ". när vi fråga vart han hade ont peka han på örat, magen och rumpan. Han fick en alvedon men gnället och ont har fortsatt hela natten. Robin fick sitta med honom i famnen en stund. Nu sover robin o bennie fortfarande. Lillskruttan börjar nog få tänder för det ska ätas o snuttas en del på natten. Om hon bara hade tagit napp!

hunnit med lite röj i köket iaf. o när jag skulle hoppa ner från köksbänken fastna jag med troskanten i handtaget på köksluckan som tur var revs trosan sönder så jag slapp hänga där haha tur jag inte är man kan väl tilläggas hehe



nu sitter vi själv och roterar runt på golvet liggandes sen nån vecka tillbaka. lilla bebis <3

God jul :)





tusan också, går inte o rotera bilden men men god jul iaf :)

sista fixet

nu ska det allra sista fixas här hemna. Vid sex kommer min syster, pappa och min farmor hit på julfirande. Blir vanlig mat med god tårta till efterrätt. Bingolotto ska också spelas :)





bästa hjälpredan gör hemmagjord blåbärsglögg




varm äppledryck och glöggen




snickerspraliner o mozartkulor.

chokladkola o smörkola har vi också hunnit med :)

var iväg en snabbis förut, lillan fick lite kläder och robin tvätta bilen :)

julefrid

nu e vi på g in till liseberg för lite julkänsla. Snön har ju töat bort och det känns inte som att det blir någon vit jul :(
Men mysigt på liseberg är det både med eller utan snö.

Imorgon blir det äntligen playdate igen. Sjukdomar o sånt har vart ivägen :(





skön sovstil i soffan :)

om bennie får bestämma


startade dagen med ica besök för att sedan titta days och kaffe hos barkis. Väl hemma passade jag på och göra mina mozartkulor, ska bara doppa de i choklad sen.

Nu har vi precis hämtat hem bennie från dagis o när papi kommer hem ska vi klä granen :)


hålla hand när man åker vagn är stundtals viktigt :)



"inte kort, mamma "



bennies fina julkula och lykta från dagis :)

smile for life






systuga

Jag hade tänkt och ge mig på ett nytt syprojekt. Jag sydde ju en ABC tavla till Bennie och skall även sy en till Nia och kommande kusin!!! Till Nia vill jag hitta lite sötare och "lantligare" tyger och till lillkusse blir det en liknande som Bennie har i och med att vi inte vet vad det är ;)! Bara och börja leta tyger, vet ju hur lång tid Bennies tog hehe!
 
 
" i " är fortfarande tomt, får väl fixa till det när jag ändå är i farten sen ;)
 
 

Lucia

Jösses nu är det redan mitten av decmeber snart! Idag ska vi ner klockan fyra till dagis för Benjamins första Luciafirande =) Ska bli såå kul o se honom, om han kommer sjunga, stå kvar osv. Lilla killen, han har verkligen blivit så stor. I vanliga fall hämtar jag hem honom klockan två men dagis ville hellre att han skulle vara kvar tills Lucia firandet var över. Kommer nog vara en trött kille ikväll. Igår kom Robin hem med Madagaskar 3 (hade release igår) och jag undrar vem som var gladast barnen eller päronen?? Vi alla skratta högt flera gången. Så roligt och höra Bennie skratta till filmer så, att han fattar skämten o så...
Jag och Nia håller fortfarande på och snorar massor här hemma så middagen vi hade tänkt bjuda mormor & farmor på efter Lucia blir inställt.
 
 
Två julfina kottar i Julkorts action. Ni gör mig lyckligast i världen!!
 
 
 

lite liv

helgen bestod utan soffhäng. Bennie och robin fick en släng kräksjuka. ganska snäll ändå. B kräktes en gång om dagen i tre dagar ingen feber på det. Robin sprang maraton till toa natten mellan lördag o söndag o sen hade han närmare 40* feber i söndags. Nu e vi hyffsat friska. bara jag o nia som är förkylda och hostar.


Robin är på jobbet och när han kommer hem ska jag ta bilen bort till maxi. två paket väntar. Lite kläder till barnen och min vinterjacka. Puckona på nelly.com skicka mig fel strl o när jag skulle byta vart den slut. men sen fann jag rätt size på miinto och jag blev sååå glad. :)







t - shirt???

var inne på nelly.com och tittade på lite klänningar med mannen. Han hittade en som han tyckte var såå snygg. Mitt svar va: ehh, den? det e ju typ en t -shirt. Till svar fick jag: vet... skit samma. Du är för gammal för den.

okej tack älskling! Jag blir 26 i januari, det är inte så gammalt. Men jag skulle gärna vilja ha en klänning som täcker röva.





visst hade jag vart 18 så kanske, eller nää inte ens då!!

Hade du hoppat i denna?

Nia 5månader

Det har väl ingen undgått att jag har en lite knubbig madame här hemma. Tomten fick komma lite tidigare med hennes klädjulklappar för vi börja undra om de skulle vara för små vid jul.

igår var det även föräldragrupp och bvc -spruta för pluppan.

67cm och 8560gram
400gram viktökning på två veckor. bvc tanten undra vad jag ger henne. Jadu grädde tydligen. Jag helammar fortfarande och tanken är o göra det tills hon är 6mån och vi kommit hem från fuerteventura.



att ligga i varukorgen är ett minne blott

födelsedag

igår fyllde svärmor år så vi var där på smörgåstårta och tårta. Väldigt gott!!
Bennie slog på dtort igår och hade laddat med en stor fin present. Nerspydd hall!!! måste vart årets bästa present!?

Han var pigg o som vanligt igår efter dagis och när vi åt middag satte han spagetthi o köttfätssås lite i halsen o efter det började han hosta lite. Sen hos farmor började han hosta mer och tillslut spydde han massa. Det var ju bara o packa ihop sig o åka hem. Inatt gar han vart lite varm.men inte mer än så. funderar om det är lite magsjuka eller för att han satte i halsen.

Idag myser vi hemma i alla fall. Jag snorar också o vill inte ens tänka tanken på att gå ut i kylan.

igår var det ju även st nicholaus (tysk tomtetraditon, en minitomte som lägger paket i skorna) jag hade helt missat paket igår men jag hittade ett paket på skötbädden från r och barnen.





o när vi skulle gå ut så hitta vi några chokladtomtar utanför dörren. :)


trevlig helg!!!!

i lutande läge

Igår vakna vi upp helt sjukt trötta efter en till brötig natt med Nia. Men snabbt som attans var vi påklädda och påväg ner till stan för att inta frukost med syster :)

Såg att Nia var lite kletig i ena ögat och även snorig så de var ju svaret på nätterna innan. Så inatt hade vi satt sängen i lutande läge, vilket har gett oss mycket bättre sömn inatt. Lillfia <3

Igår var vi duktiga här hemma och fixade de sista klapparna. Bara lite lite småfix kvar men annars e vi klara :)






3 dec

vilken toppenhelg vi har haft! helgen startade med farmor övernattning för bennie och twilight för mig o robin. såå himlans bra!!

på lördagen fyllde min farmor år så vi hämtade upp bennie vid halv tolv för att sedan åka på kalas. kvällen avslutades med middag hos svärmor.

Igår gjorde jag lite come back på jobbet ( jobbade 3h i måndags kväll också ) och jobbade fyra timmar. Robin mötte upp mig med barnen när jag slutade så gick vi och åt.

Det var bra att robin fick vara själv med dom några timmar. Han fick lite perspektiv på hur mkt/lite man hinner med två kottar hemma.

väl hemma var det bara att börja fixa och duka upp adventsfikan för mami och mina systrar.

B kom i säng sent och Nia har trott att det har vart nån matbuffe inatt. Hon har vaknat ca varannan timme. Jag känner mig såå trött idag. Det snöar och är i alla fall ljust och fint ute. Får bli lite pulka åkning i eftermiddag. :)






RSS 2.0