godingar från newbie

drog i dessa på kappahl igår men dessvärre fanns några av dem inte i damens nästa size. Får bli att åka till göteborg o spana.







kappahl har även nu 3 för 2 på alla barnkläder.

frisk luft

idag unnade jag mig lite middagsvila så jag har nästan precis vaknat. Idag var vi iväg en sväng på ett köpcentrum o mötte upp robins bror. Shoppade en halv tjock jacka till b och termobyxor. Overall har han redan men det känns för tjockt o använda redan nu. Så denna jackan o byxorna kommer få agera extra att ha i vintern hemma då kan overallen hänga på dagis. så gjorde vi förra året också o det funkade toppen. Efter lite fika åkte vi till torrekulla och tog en skogspromead på lite mer än en timme medans ungarna sov. Danne drog nitlotten o fick putta vagnen i alla backar :)



nu skall jag dra mig in mot köket o påbörja middagen. Gulash och pannkakor! gott gott







en fredag av kärlek

igår startade vi dagen med att sova till 9:30 mmm i like :)
en timme senare kom vicky med kidsen o sen var det fullt ös!! mkt " min " men det fanns ju fler alternativ så det löste sig utan några fighter. efter lunch blev det lite utelek o sen en sväng till kungsmässan. Köpte vinterkängor till B. Utan att prova, vet att de passar storleksmässigt men jag tänkte ta dusten här hemma o se om de faller herrn i smaken.




Jag hade även bokat biobiljetter till nya bond i smyg, så det överraskade jag mannen med igår medans mormor o moster passade gosingarna. Nia var inte glad i ersättningen så hon hade haft en fin opera konsert för dom haha.




Nu ska vi kicka igång denna dagen :)


Ellie & Nia



äpplepaus. William ville inte vara med.





madame ostbåge som i mitten av veckan snurrade från rygg till mage. Från mage till rygg var hon extremt snabb med 2 1/2vecka!!! Hon har ända sedan födseln varit väldigt stabil o starkt. Duktig tjej!!! Vill så gärna ha en hoppgunga men vi kan inte ha det här hemma då våra dörrkarmar är av plast o viker sig :(

min stora skatt

Bennie e så rolig. Orden flyger ut i munnen och eftermiddagen har vi spenderat på färger. Många frågor ur liten mun. Han var inne i vårt rum en stund och kommer sen inspringandes i vardagsrummet o hänger på mig ett halsband och säger stolt: Mamma fin!! han e för go!!


robin ringde precis o sa att han var på g hem. så efter samtalet frågade jag bennie vem som kommer snart. Niclas. fick jag till svar. Going!!!!







rasande tempo

dagarna flyger förbi i ett rasande tempo. Idag har jag städat o sen hämtade jag bennie och drog med mig båda kidsen på en promenad bort till maxi. Lite väl påpälsad för en prommis på typ 5km o dra 30kg upp o ner för diverse backar. Svett var förnamnet. Handlade lite mjölk och spagetthi och hämtade ut ett paket. En julklapp till Nia ( ute i god tid, i know) och en doppresent till Ellie. Så det kan jag ju inte visa här haha.



Såg ni berg flyttar in ikväll? oh my säger jag bara. Har inte tyckt att henke vart såå snygg innan men han e ju sååå snygg hehe. tur att mannen inte var hemma så jag kunde dreggla ifred mohahaha


Nias åkpåse och matchande filt. Hade först tänkt vänta med åkpåsen tills det var dags för sittdelen men jag kunde inte hålla mig




mätt å belåten

maten ligger i magen, mannen duschar och jag kvällsmyser med barnen i soffan Dopet igår var toppen. Såå många fina presenter. Smycken, plädar, pengar, böcker, boxar, doptavla, åkpåse, docksäng, dockhus m.m TACK så mkt alla som var med!!idag har vi myst o efter middags vilan gick vi ut o letade efter katten. Bennie älskar katten o till hans stora besvikelse så var nog katten inne o gotta sig :(
katten va e du???? äsch vi hoppar i pölar ist då :) lycklig tjej :)som somnade gott

snart så

tårtorna är packade i bilen och vi är påväg till lokalen för finliret :)






helt slut

åå nu e jag slut. dagen har gått i ett. Först treårskalas för Wilmer sen intill stan för att hitta rosa pappersduk. det finns inte någonstans men tillslut fann vi en :)

nu sitter jag i bilen o väntar på mannen som hämtar dagens middag, pizza. Vi lämnade barnen hos svärmor eller mamo som bennie säger för att fixa i dop lokalen inför imorgon. Nu e allt fixat så nu kör vi hem till farmor i käkar pizza/ thai hela familjen :)

trevlig helg!!!



3månaders vaccin

Igår var det vaccination för Nias del. 3månader och 10 dagar väger stumpan 7230gram och 62cm.
Benjamin vägde 7300 när han var ca 5månader. Man kan ju säga att hon ligger stadigt och mjukt.Denna gång verkar jag ha grädde och inte mjölk i rattarna.

Lite gnällig igår efter middag men efter hon fick följa med på fikadejt o träffa mormor och mostrar så blev humöret på topp igen :)



nu gymmar vi för fullt :)

goa ongar

benjamin slog upp sina blå klockan sju idag och lillpruskan vaknade vid halv tio. Medans bennie lekte med lego rensade jag lite i deras garderober. Tur var väl det. Hade helt glömt av Nias RL tunika, strl 3mån så den fick ha sin premiär tur idag. Nästan lite liten på min lilla knoddis. Benjamin ville väldigt gärna ha Nias strumpbyxor på sig dagen till ära, så visst får han det :)












sedärja välkommen åter

jahopp då har bennie fått feber. Visserligen inte jättehög 38,3 men det har vart soffan och sänghäng som har vart poppis idag. o ja just de Cars sisådär 30ggr också.

nu väntar vi på att papi ska komma hem med kvällsgott. Ostbricka för oss och vindruvor och glass till busen.

jag hostar fortfarande så sjukan hann bara stänga vår ytterdörr för att sedan komma in igen :(



sommar, kom tillbaka!!

hypnotisören

Igår kl 18 ringde syster o undrade om jag ville gå på bio 18:30. Skynda skynda!
Slängde på lite rouge, snabbt blöjbyte och en amning på det. Tjugo över satt jag på hojjen och cruisade ner.
Det blev hypnotisören. Riktigt bra tycker jag. De två senaste gångerna jag vart på bio har en pojke vid namn benjamin vart med i filmen. Lite lustigt!
O förresten ät inte pannbiffar med vitlök i innan bio. Jag har nog aldrig skämts så mycket. Raparna bubblade upp hela tiden och trots attvjag höll munnen stängd och handen för så luktade dom. De hördes inte som tur var, men gubben bredvid mig tröttnade efter ett tag o satt framåt böjd. pinsamt, då ville jag gå!


trevlig helg!!!!

pysselstuga

Medans Nia tog sig en liten lutare så satt jag och dop pysslade lite. Inte klara än. Mer papper, glitterlim och snöre måste inhandlas. Jag har ju noll i tålamod, vill ju att det ska bli färdigt NU!! hihi

ikväll är det revenge igen. jippi yey :)




Människa idag igen

jadu den här jäkla förkylningen tar snart kål på mig. Nu har halsont släppt men jag hostar så jag inte kan sova. Somnade halv ett, Nia vakna ett för mat, somna om, sen vakna Nia igen kl fyra, mata o somna om. Sen fick madame ett frispel o vakna igen kl fem!?o var halv vaken o småprata till sju. Hon har aldrig varit vaken på natten innan, bara vaknat för mat. Sen somna vi om tills nu så det blir nog människa av mig idag också haha

Hade tänkt o köra ett snabb städrace med dammtrasan och dammsugarn. Får se om energin till det dyker upp.

Det var en betydligt mycket gladare benjamin som gick till dagis idag. Med pappa som vanligt ( det var mkt dumt o äventyra det vinnande konceptet igår),och de nya skorna gick på utan protest. Idag var de ju inte nya längre...





väldigt dumt att man inte kan rotera bilderna i appen...

känslan av att vara världens dummaste mamma

idag skulle jag premiärlämna på dagis. Robin sköter alltid lämning och jag hämtar.

vi köpte nya skor till herrn för någon vecks sedan. de har nu stått i hallen så han har kunnat vänja sig vid att se dom. Han hatar nya skor, hatar prova och hatar mäta.

idag skulle de nya skorna på bestämde jag. tjohej vilket gnäll det blev. Det gnälldes hela vägen till dagis och när vi väl var framme eskalerade allt!! Han skrek dp han skakade när jackan och skorna skulle av.



De andra föräldrarna kolla konstigt på mig och fröknarna kom typ springandes. Efter att försökt lugna honom med prat o kram så fick napp o snutte komma fram och mamma fick gå.



Vad ont de gör när de blir sp himla arga. Det känns som att han själv inte ens vet varför han blev så arg. lilla hjärtat



lovely playsam

såg denna söta dockvagn från playsam på pilutta häromdagen. så söt. Låg och googlade den lite nu och fann den för ca tvåhundra mindre.



den rosa hittar ni här för 399:-
http://www.handladesign.se

o den vita för 325:- hittar ni på www.bluebox.se

finns även i ljusblått men den hittade jag bara för ursprungspriset 600:-

sjuk

jag har gått o blivit sjuk. näsan rinner, slemmhosta och värk i mina öron. öroninflamnation??

skulle vart på tjejkväll idag men det får utebli :( typiskt.
robin ska på frölunda - brynäs och pokertunering och benjamin ska sova hos farmor så jag kan vila mig.

saknar honom redan. Han är så fin! igår hade vi fredagsmys med popcorn som han så fint delade med sig av till oss.



ledsen att bilden blir sne men så får det va ;)





sovande skatter

kurragömma

jag och benjamin leker kurragömma. han sprang in på sitt rum och gömde sig.

vart kan han vara?







mina fina



- jag älskar er-

happy mama

äntligen har blogg.se släppt en android app!!! tjoho!!! nu hoppas jag att jag kommer skriva fler inlägg :)

idag är det kanelbullens dag. viktigt!! får inte glömma att äta en bulle eller två :)

igår var lillasyster här o mös med oss. vid sju körde jag henne till tåget o efter det gjorde jag pilutta. prinsessmössan o klänningen fick följa med hem. dock fick jag inte klänningen i den storlek jag ville ha så får se om den får stanna eller inte..

efter jobbet kommer svärmor hit och vi ska göra bankärende. öppna ett sparkonto till nia för månadssparning och presentpengar. jag i robin har sparat 1000/månaden till benjamin så vi kommer köra på samma till nia.

ne nu skall jag fixa mig. tänkte föna håret för en gångs skull. hade ju vart kul med en annan form än platt fall. haha



lilla pluttan i somras :)

Utan lustgas

Till helgen blir nia redan 3 månader. Tiden går verkligen så himla fort. Jag kom på att jag inte skrivit någon förlossningberättelse. Så jag gör väl det nu då =)
 
Natten till Fredagen den 6/7 kl 03 vaknar jag av vattenläckage. Går på toa och resten av vattnet går. Jag väcker inte Robin utan tar mig en dusch och ringer till förlossningen 03:45. Då fick jag tid att komma in kl 10 på morgonen. Så jag väckte Robin och ja som det var. Benjamin vaknade redan klockan 5 och ville titta tv så jag satte mig i soffan med honom och vi båda satt och halvsov. Vid halv sju byter Robin av mig så jag får sova vidare.
Vid nio lämnar vi Benjamin hos min syster och just då hade jag så ont att jag inte visste vad. Jag grät och sa till min syster att jag inte ville. haha.
In på BB vid tio och blir inkopplat till CTG. Vid kvart över elva kommer de in igen och ser att jag har regelbundna värkar och har ont. Blir flyttad till förlossningsrum och vid 11:40 har jag så ont så jag trodde att jag skulle dö. Ringer på klockan för jag tänkte nu jäklar ska jag ha den där jäkla epiduralen ändå. Blir undersökt och oj då tjohej jag var visst fullt öppen. Vid det här laget har Robin lämnat rummet. Vilket vi hade kommit överrens om, han hatar sjukhus och pallar inte och vara kvar där inne. Så det blev ingen bedövning för mig inte. Får lite lustgas som jag inte är jätte förtjust i och använder den lite halv fram till krystvärkarna som började 13:10.
Barnmorskan ser att jag inte använder lustgasen som man ska (Jag håller den bara halvt mot munnen, för jag gillar inte luften) så hon tycker att vi tar bort den, sagt och gjort. Och det gick verkligen hur bra som helst. Ont gjorde det men jag fick såå mycket mer kraft i krystningarna.I näst sista krystningen kom bara halva huvudet ut innan värken tog slut så hon fick sitta fat till nästa värk. Detta gjorde att hon fick lite triangelformat huvud och ett blodkärl sprack i respektive öga.(Det försvann efter en vecka) 13:52 föds vår fina "lilla" skatt. 3895gram och 53cm. Här var jag helt slut och blundade o sa: Jag vill inte titta, jag vill inte se. Haha. Barnmorskan torkade av henne och fråga om jag ville ha henne, då svarade jag nej. haha jag var verkligen helt spagetthi i kroppen och fick henne efter att de satt på klämman på navelsträngen. Strax efter kommer Robin in igen =)
 
Jag saknar verkligen känslan av att vara gravid. Det gjorde jag aldrig efter Benjamin. Jag förstod inte hur man kunde sakna och vara otymplig när man hade de bästa som finns i famnen. Men då visste jag att vi ville ha fler barn så det kanske var därför jag inte saknade det. I dagens läge är vi väldigt nöjda med två barn och det är väl därför som jag saknar det lite. Att man aldrig kommer få vara med om det igen. Det är ju det bästa som finns!!
 
 
 

Pilutta dig

Var nere en sväng på stan igår och hamna inne på Pilutta. De har ju så mkt fint till de små. Köpte ett nitskärp till Benjamin men det var dock förstort =(
Imorgon har de vipkväll för de som gillar dom på Facebook. 20% på hela sortimentet. In o gilla!!
Jag klämde på dessa fina mössorna igår från Sätila men 269:-/st var lite väl tyckte jag.
 
Coola hörlurar och Prinsessmössa.
 
Även denna fina från molo 299:-
 
Får se om jag tar mig ner imorgon. Kanske hade vart något att lägga i julklappssäcken =)
 
 

Tisdagshäng

Slappar mest runt idag. Tvättmaskin går varm och jag skall snart hoppa i duschen. Nia ligger i soffan och för heta diskutioner med sin hand, slemmar lite och pratar lite till hihi. Hon är verkligen ingen napp tjej, man får hålla den om hon skall ha den men den åker mest ut. Däremot smaskas det en del på näven. Så länge det inte är några fingrar i munnen så spelar det ingen roll. Jag tycker inte om när barn suger på fingrarna. Fingrarna kan man aldrig ta från barnen, det kan man med nappen.
 
 

New in

Lite nya vänner har fått flytta in i min garderob
 
Grymma jeans från Dr Denim
 
Poncho från Ester Elenora
Mysig tröja med dragkedjor på sidorna från BikBok och lite bas t-shirts fick också följa med.
Ponchon och byxorna tänkte jag nog ha på Nias dop. Jag kom över lite av Lindex-Missoni till Nia och tänkte att hon kanske skulle ha koftan på sig på dopet.
 
 
 

RSS 2.0